Οικονομία

Αδικαιολόγητο λάθος στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιβαρύνει πολλαπλάσια ασφαλισμένους

Αδικαιολόγητο λάθος στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιβαρύνει πολλαπλάσια ασφαλισμένους Αδικαιολόγητο λάθος στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιβαρύνει πολλαπλάσια ασφαλισμένους
Αδικαιολόγητα λάθη που φέρνουν τεράστιες επιβαρύνσεις στους ασφαλισμένους σε ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο περιλαμβάνει το προωθούμενο ασφαλιστικό του Υπουργείου Εργασίας.

Ένα  λάθος στον μαθηματικό τύπο αποκάλυψε ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, καταγγέλλοντας ότι για παράδειγμα κάτοχος του 50% των μετοχών εταιρίας με κέρδος 100.000 ευρώ με τη διάταξη του νομοσχεδίου ως έχει θα πρέπει να πληρώσει εισφορές για 200.000 ευρώ κέρδος.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αντί για πολλαπλασιασμό προβλέπει διαίρεση για τον υπολογισμό των εισφορών που πρέπει να πληρώσει μέτοχος μιας εταιρίας, με συνέπεια σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι να είναι πολλαπλάσια από τα έσοδά τους.

Αντίστοιχα όπως σημείωσε ο βουλευτής μέτοχος του 1% θα πρέπει να πληρώσει εισφορές για 10.000.000 ευρώ κέρδη.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων εξήγησε ότι η ρύθμιση πρέπει να αλλάξει και αντί διαίρεσης να υπάρξει πολλαπλασιασμός.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, παραδέχτηκε το λάθος και ανακοίνωσε ότι πρέπει να υπάρξει διόρθωση της επίμαχης ρύθμισης.