Οικονομία

Συνέχεια από αύριο στην Βουλή για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο

Συνέχεια από αύριο στην Βουλή για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο Συνέχεια από αύριο στην Βουλή για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο
Για αύριο Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η συνέχιση της επεξεργασίας από τις Διαρκείς Επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό, που κατατέθηκε στην Βουλή από τις 22 Απριλίου.

Η κατ’ άρθρον συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα θα συνεχιστεί αύριο στις 11.00 το πρωί, ενώ την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί θα ακολουθήσει η δεύτερη ανάγνωση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με κύκλους του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρά την έντονη καταδίκη του από το σύνολο των εκπροσώπων όλων των κοινωνικών φορέων, η ψήφισή του από την ολομέλεια προβλέπεται για τις 10 Μαΐου.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να συνεχιστεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εξαιτίας των σαρωτικών αλλαγών που επιφέρει η πρόταση της κυβέρνησης στο σύνολο του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Ήδη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία όταν το νομοσχέδιο εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.