Οικονομία

Δράσεις του 3ου Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία

Δράσεις του 3ου Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία Δράσεις του 3ου Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις δράσεις 2016 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται μέχρι και την 25η Μαΐου να καταθέσουν αίτηση με αποδέκτρια τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Πολιτικής Υγείας.

Οι συγχρηματοδοτούμενες δράσεις, με συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη 13.800.000 ευρώ, αφορούν τα εξής:

- Ποιότητα πρόληψης HIV/AIDS/STI, ηπατίτιδας και φυματίωσης και σύνδεση με τη φροντίδα υγείας (συγχρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ).

- Δράση στα χρόνια νοσήματα (συγχρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ).

- Έλεγχος του καπνού (συγχρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ).

- Μικροβιακή αντοχή και λοιμώξεις που σχετίζονται με τη φροντίδα υγείας (συγχρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ).

- Εγκριση για τη διαδικασία προετοιμασίας στο αίμα, τους ιστούς και τα κύτταρα (συγχρηματοδότηση 800.000 ευρώ).

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται σε πεδία σχετικά με το αντικείμενο των προαναφερόμενων συγχρηματοδοτούμενων κοινών δράσεων έτους 2015 και ιδίως ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα και οι μη κυβερνητικοί φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχουν συσταθεί και λειτουργούν νόμιμα και δραστηριοποιούνται σε πεδία σχετικά με το αντικείμενο των προαναφερόμενων συγχρηματοδοτούμενων κοινών δράσεων.

Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας, το αργότερο έως τη 16η Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής & Διεθνούς Πολιτικής Υγείας του υπουργείου Υγείας

(τηλ. 213-2161647, 213-2161606, 213-2161629, fax: 210 5236023, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).