Οικονομία

Καταγγέλλουν μπαράζ απολύσεων στη Mellon Technologies

Μπαράζ απολύσεων στη Mellon Technologies Μπαράζ απολύσεων στη Mellon Technologies
Σε 14 απολύσεις προχώρησε σύμφωνα με το σωματείο Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο ΕΚΑ, η εταιρία Mellon Tecnologies τον Μάιο, συνεχίζοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το σωματείο Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο ΕΚΑ, η εταιρία έχει προβεί σε τέσσερα κύματα απολύσεων έως τώρα: Αρχικά δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις 40 εργαζομένων που είχαν παραχωρηθεί στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας. Παραμονή Χριστουγέννων απολύθηκαν 13 εργαζόμενοι, τον Απρίλιο έχασαν τη δουλειά τους 17 εργαζόμενοι από επαρχιακά καταστήματα της Eurobank, ενώ μόλις την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκαν άλλες 14 απολύσεις.

Όπως καταγγέλλεται η πλειονότητα των απολυμένων εργάζονταν αρκετά χρόνια, και πρόσφατα είχαν αποδεχτεί μειώσεις μισθών, για να αποφύγουν τον κίνδυνο της ανεργίας... Το συνδικάτο των εργαζομένων καταγγέλλει ότι μεταξύ των απολυμένων βρέθηκαν νιόπαντροι, έγκυες, ακόμα και μέλη του επιχειρησιακού σωματείου που συστάθηκε πριν από μερικούς μήνες. Η εταιρία φαίνεται, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ότι ασκεί το νόμιμο δικαίωμά της να απολύει ένα συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων, κάθε μήνα.