Οικονομία

Απεργία σε πρώην ΕΘΝΟDATA, FBB και Probank

Απεργία σε πρώην ΕΘΝΟDATA, FBB και Probank
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Απεργία πραγματοποιούν την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας που προέρχονται από την πρώην ΕΘΝΟDATA, αλλά και από τις πρώην FBB και Probank.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση είναι ότι η διοίκηση δεν έχει ικανοποιήσει το αίτημα όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέσεις εξειδικευμένης εργασίας, να ενταχθούν στους αντίστοιχους επιμέρους Εξειδικευμένους Κανονισμούς των εκάστοτε Διευθύνσεων.

Μάλιστα, στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στις 21 Ιουνίου, τονίστηκε ότι η ένταξη στους ειδικούς κανονισμούς όσων δεν είναι ενταγμένοι αφορά και τους ήδη ενταγμένους. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ότι το προηγούμενο διάστημα «με πρόσχημα και μοχλό πίεσης την ένταξη των νέων συναδέλφων στους ειδικούς κανονισμούς μεθοδεύτηκε η αλλαγή (που βαφτίστηκε εξορθολογισμός) των ειδικών κανονισμών προς το χειρότερο με την εισαγωγή αντιδραστικών διαδικασιών όπως η ποσόστωση στις αναβαθμίσεις του προσωπικού».

Οι εργαζόμενοι καλούν την ηγεσία του ΣΥΕΤΕ να δραστηριοποιηθεί, να προκηρύξει απεργία για την ίδια μέρα και να συγκαλέσει συνελεύσεις στους άμεσα πληττόμενους χώρους δουλειάς (πληροφορική - πιστοδοτικά κέντρα) για να συντονίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, υπάρχουν εργαζόμενοι που κάνουν την ίδια δουλειά να αμείβονται και να εξελίσσονται με διαφορετικούς όρους.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 11 το πρωί στο κτίριο Μελά, στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.