Οικονομία

ΠΟΕΜ: Κινδυνεύουν 4.500 θέσεις εργασίας σε ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και Ναυπηγεία

ΠΟΕΜ: Κινδυνεύουν 4.500 θέσεις εργασίας σε ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και Ναυπηγεία
Κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο αντιμετωπίζουν 4.500 εργαζόμενοι αν καταρρεύσουν η ΕΑΒ, τα ΕΑΣ, η ΕΛΒΟ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), οι επιχειρήσεις της Αμυντικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας στη χώρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, χωρίς να υπάρχει κανένας πολιτικός σχεδιασμός για να ξεπεραστούν.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα η ΠΟΕΜ μαζί με τους εκπροσώπους των σωματείων του συνόλου των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, γνωστοποιήθηκε ότι «δεν εκτελούνται προγράμματα σε άλλες επιχειρήσεις λόγω δόλου και σε άλλες λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού».

Οι συνδικαλιστές του κλάδου είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, αφού έως τώρα δεν έχει δοθεί καμία κυβερνητική δέσμευση. Έτσι, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι «τελικός στόχος είναι να δοθούν και αυτές οι επιχειρήσεις έναντι ευτελούς ανταλλάγματος σε ντόπιους ή ξένους επενδυτές».

Οι εργαζόμενοι έκρουσαν για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία.