Οικονομία

Στo ΙΚΑ και από Γενάρη στον ΕΦΚΑ οι υπάλληλοι του τ. ΤΑΔΚΥ

Στo ΙΚΑ και από Γενάρη στον ΕΦΚΑ οι υπάλληλοι του τ. ΤΑΔΚΥ
Στην ασφάλιση του ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος του ΙΚΑ μεταφέρονται όσοι τακτικοί υπάλληλοι του τ. Ταμείου Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ), συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στο ΕΤΕΑ και στο ΤΠΔΥ.

Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, αφορά και τους ήδη συνταξιούχους του πρώην ΤΑΔΚΥ, οι συντάξεις των οποίων καταβάλλονταν είτε από το ΕΤΕΑ είτε από τον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ.

Οι εισφορές (εργαζόμενου και εργοδότη) του ως άνω προσωπικού, που αντιστοιχούν σε χρόνο ασφάλισής τους στους προηγούμενους φορείς, ήτοι στο ΕΤΕΑ και στο ΤΠΔΥ, μεταφέρονται στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, κατόπιν αναλογιστικής μελέτης της αρμόδιας υπηρεσίας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ούτως ώστε ο χρόνος αυτός να θεωρείται πλέον ως πλήρως διανυθείς στην ασφάλιση του ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Σε κάθε περίπτωση η ισχύς της συγκεκριμένης εγκυκλίου θα παραμείνει έως την 1.1.2017, ημερομηνία κατά την οποία θα τεθεί σε λειτουργία ο ΕΦΚΑ. Επομένως, από την ημερομηνία ένταξης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στον ΕΦΚΑ, η κύρια σύνταξη των ήδη συνταξιούχων του τ. ΤΑΔΚΥ, θα καταβάλλεται από τον ΕΦΚΑ.

Αντίστοιχα, οι τακτικοί υπάλληλοι του τ. ΤΑΔΚΥ, από 1.01.2017 θα υπάγονται στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την περ. α' της παρ. 1 του αρ. 4 του ν. 4387/2016.

NETWORK