Οικονομία

Κέντρο αποκατάσταση της κήλης στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Κέντρο αποκατάσταση της κήλης στο «Ερρίκος Ντυνάν» Κέντρο αποκατάσταση της κήλης στο «Ερρίκος Ντυνάν»
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ειδικών σεμιναρίων που πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» με την εκπαίδευση ομάδας χειρουργών, από το Ισραήλ και τη Σερβία. Στόχος είναι η θεωρητική και πρακτική ενημέρωση γενικών χειρουργών, από χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, για τις πλέον σύγχρονες μεθόδους στη χειρουργική αποκατάσταση της κήλης.

Η ομάδα των ειδικευμένων ξένων χειρουργών (τρεις Ισραηλινοί και τρεις Σέρβοι) ενημερώθηκε, κατά την τριήμερη επίσκεψή της στο νοσηλευτικό κέντρο, για τις τελευταίες εξελίξεις στη λαπαροσκοπική αποκατάσταση της πάθησης. Παρακολούθησε ανοικτές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, ενώ ενημερώθηκε για τις νέες τεχνικές, καθώς και τα νεότερα υλικά και πλέγματα που χρησιμοποιούνται και αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη αποκατάσταση της κήλης, την εξάλειψη του μετεγχειρητικού πόνου και τη σχεδόν μηδενική πιθανότητα υποτροπής.

'Ηταν η τέταρτη συνάντηση, από τον περασμένο Φεβρουάριο που το Νοσοκομείο επιλέχθηκε ως διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο για την κήλη και ο νέος εκπαιδευτικός κύκλος για ξένους χειρουργούς θα ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο.
Επισημαίνεται ότι η επιλογή του «Ερρίκος Ντυνάν» ως εκπαιδευτικού κέντρου για γενικούς χειρουργούς από χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης ακολουθεί τη διεθνή πιστοποίησή του ως Κέντρου Αναφοράς για τη χειρουργική αντιμετώπιση των περιστατικών κήλης από τον διεθνή οργανισμού Surgical Review Corporation (SRC), κατόπιν πολύμηνης και ενδελεχούς αξιολόγησης.