Οικονομία

Προβλήματα λίγο πριν την λήξη στις φορολογικές δηλώσεις των φυσικοθεραπευτών

Προβλήματα λίγο πριν την λήξη στις φορολογικές δηλώσεις των φυσικοθεραπευτών Προβλήματα λίγο πριν την λήξη στις φορολογικές δηλώσεις των φυσικοθεραπευτών
Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ. Πέτρος Λυμπερίδης και ο Ταμίας του Π.Σ.Φ. Λευτέρης Μπουρνουσούζης επισκέφθηκαν το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Διεύθυνση εσόδων), προκειμένου να εκθέσουν τα ζητήματα που δημιουργούνται με την ασυμβατότητα των δηλωμένων εσόδων του 2015 στις φορολογικές δηλώσεις και των εισπραχθέντων ποσών το 2015 από τον ΕΟΠΥΥ

Στην συνάντηση με του υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου εξέθεσαν το πρόβλημα της διασύνδεσης των εισπραχθέντων ποσών το 2015 από τον ΕΟΠΥΥ, που ανεβαίνουν στο taxis, με το συνολικό δηλωθέν εισόδημα που δηλώνεται στα βιβλία, που όταν αυτό υπολείπεται του εισπραχθέντος καλείται στις κατά τόπους Εφορίες ο φορολογούμενος για έλεγχο.

Αναλύθηκε από τα μέλη του Κ.Δ.Σ. το πρόβλημα και εξηγήθηκε ποια ποσά περιλαμβάνονται στην βεβαίωση του ΕΟΠΥΥ, που περιλαμβάνει εισπραχθέντα και φορολογημένα ποσά του 2014, καθώς και "εικονικώς" εισπραχθέντα ποσά που χρησιμοποιήθηκαν για τον συμψηφισμό του rebate & clawback, που στην ουσία δεν αποτελούν έσοδα, αφού θα αφαιρεθούν με τα σημειώματα επιστροφών του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης ζητήθηκε να διευκρινιστεί αν απαιτείται η έκδοση πιστωτικών τιμολογίων.

Επειδή, οι υπηρεσιακοί κατανόησαν τα προβλήματα και η λύση που απαιτείται είναι εγκύκλιος από τον αρμόδιο Διευθυντή, επισκεφθήκαν τα μέλη του Κ.Δ.Σ. και το γραφείο του Γενικού Διευθυντή .

Εκτέθηκε το πρόβλημα στην αρμόδια Γραμματεία και παραδόθηκε το έγγραφο (19/5/2016) που δεν έχει απαντηθεί και δόθηκε η υπόσχεση για άμεση δρομολόγηση απάντησης.

Την Τετάρτη θα υπάρξει εκ νέου επαφή με αρμόδιο σύμβουλο του Γενικού Διευθυντή για την διευθέτηση του ζητήματος.

Ο Π.Σ.Φ. θα απαιτήσει την μοναδική λύση που είναι η αποσύνδεση της σύγκρισης και της συμβατότητας του συνολικού εισπραχθέντος ποσού από τον ΕΟΠΥΥ (για το έτος 2015), με τα συνολικά δηλωθέντα έσοδα χρήσης 2015 και επίσης την άμεση απάντηση στην ερώτηση της έκδοσης ή μη πιστωτικών τιμολογίων με δεδομένο ότι η αρμόδια Οικονομική Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ θεωρεί περιττή την έκδοση των εν λόγω παραστατικών.