Οικονομία

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο νέος πλειστηριασμός του Athens Ledra

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο νέος πλειστηριασμός του Athens Ledra
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Άγονος κρίθηκε ο πλειστηριασμός που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα για το ξενοδοχείο Athens Ledra, αφού η διαδικασία ακυρώθηκε και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω εισβολής ομάδας που προέρχονται από το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) στο ειρηνοδικείο. Οι επίδοξοι επενδυτές που θα εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους δεν εμφανίστηκαν ποτέ, ή επέλεξαν να μείνουν στο απυρόβλητο, εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε.

Από την πλευρά των εργαζομένων, έγινε γνωστό ότι υπήρξε τουλάχιστον ένας επενδυτής που φέρεται να επιθυμεί να καταθέσει πρόταση ύψους 38 εκατ. ευρώ, για την αγορά του ξενοδοχείου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Alpha Bank η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού ήταν στα 47,8 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα νέα δεδομένα, ο επόμενος πλειστηριασμός αναμένεται να προγραμματιστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, δηλαδή δύο μήνες μετά, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος. Η τιμή εκκίνησης αναμένεται να καθοριστεί εκ νέου με ορατό το ενδεχόμενο να είναι μικρότερη από 20% έως και 50%, σε σχέση με τη σημερινή. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο «φιλέτο» καθίσταται πολύ πιο ελκυστικό για πιθανούς νέους επενδυτές.

Από την πλευρά των εργαζομένων, αναμένεται να συνεχιστεί η επίσχεση εργασίας που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα δίμηνο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διασφαλίσουν τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματά τους. Οι 200 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου και μετά, ενώ πριν από μερικές μέρες ξεκίνησε από τον ΟΑΕΔ η καταβολή του σχετικού επιδόματος. Εκκρεμότητα για τους εργαζόμενους αποτελεί ακόμη η καταβολή του επιδόματος αλληλεγγύης.