Οικονομία

Κατάληψη υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Νεάπολη από τους υπαλλήλους

Κατάληψη υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Νεάπολη από τους υπαλλήλους
Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν σήμερα η ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ο Σύλλογος Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας στο Υποκατάστημα ΙΚΑ Νεάπολης

Με τον τρόπο αυτό, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο Ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας, διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες κτηριακές συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο Υποκατάστημα.

Γίνεται λόγος για κτίριο ακατάλληλο εδώ και δεκαετίες για την στέγαση των υπηρεσιών του Ιδρύματος, που θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ.

ika katalipsi

«Είναι πρόκληση για χιλιάδες συνταξιούχους και ασφαλισμένους που βλέπουν κάθε χρόνο να μειώνονται οι συντάξεις τους και οι παροχές τους  να δαπανώνται υπέρογκα ποσά για  ενοίκια σε κτήρια που θεωρούνται ακατάλληλα», τονίζει με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ ΙΚΑ. Ως λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί οι συνδικαλιστές προτείνουν στις διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, να «συνεργαστούν και να συναποφασίσουν άμεσα τη μεταφορά του ΙΚΑ Νεάπολης στα κτήρια ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ ακριβώς απέναντι,  για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και εξυπηρέτησης εργαζομένων και ασφαλισμένων».