Οικονομία

Αύριο το τελευταίο ραντεβού με τους Θεσμούς πριν το EuroWorking Group

Αύριο το τελευταίο ραντεβού με τους Θεσμούς πριν το EuroWorking Group Αύριο το τελευταίο ραντεβού με τους Θεσμούς πριν το EuroWorking Group
Τα ζητήματα της παιδείας θα συζητηθούν αύριο το πρωί σε συνάντηση των επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί μια συνοπτική επανεξέταση όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των εκπροσώπων των Θεσμών και της Ελληνικής κυβέρνησης κατά τις συνταντήσεις που έγιναν από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα.

Στη διαδικασία θα συμμετάσχουν από Ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος και Οικονομίας Γ. Σταθάκης.

Μετά τη λήξη των αυριανών συναντήσεων, οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών κλιμακίων των Θεσμών θα αναχωρήσουν στη συνέχεια από την Αθήνα και θα επανέλθουν για το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων στις 17 Οκτωβρίου.

H εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέλία Βελκουλέσκου θα παραμείνει στην Αθήνα για να συμβάλει στη σύνταξη της ειδικής ετήσιας έκθεση του ΔΝΤ για την γενικότερη επισκόπηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας αλλά και να συζητήσει τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις παραμονής του Οργανισμού στο ελληνικό πρόγραμμα.