Οικονομία

Δήμος Ευρώτα: Πρόσκληση για δήλωση ζημιών στο ΕΛΓΑ

Δήμος Ευρώτα: Πρόσκληση για δήλωση ζημιών στο ΕΛΓΑ
Aπό τους Ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Ευρώτα έχουν γίνε αναγγελίες ζημιάς ΕΛ.Γ.Α και Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) από την Πλημμύρα της 7ης-9-2016.

Οι παραγωγοί που οι καλλιέργειές τους ζημιώθηκαν σε ποσοστό ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 20% της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που περίμεναν να συγκομίσουν δηλ. Κηπευτικά, πορτοκάλια Βαλέντσια (ώριμο-κίτρινο), αμπέλι, λοιπά οπωροφόρα (ρόδια, κλπ), μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛ.Γ.Α του Δήμου μέχρι και την Πέμπτη 22-09-2016.

Οι ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ και οι ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ αναγγέλλουν ΑΜΕΣΑ την ζημιά που έχουν υποστεί στο ΖΩΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (αφορά μόνο απώλεια ζώων και μελισσών, όχι εγκαταστάσεων) στο τηλ. 2710230640 Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Τρίπολης κος Χουρουζίδης και στο τηλ. 2710230743 κα Βελισσάρη Γεωργία.

Όσον αφορά την παραγωγή των εσπεριδοειδών (πράσινος καρπός) θα περιμένουμε την εξέλιξη της ζημιάς, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΛΓΑ. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ (ΠΣΕΑ):

Το πρόγραμμα καλύπτει τις παρακάτω ζημιές:

Ζημιές σε δίκτυα άρδευσης.
Εκρίζωση δέντρων με την προϋπόθεση να έχει συμβεί σε ποσοστό άνω του 30% του συνόλου των κατεχόμενων δέντρων κατά είδος.
Αρμεκτικά συστήματα και γεννήτριες κτηνοτρόφων, κυψέλες μελισσών.
Σταυλικές εγκαταστάσεις, αγροτικές αποθήκες (υπό προϋποθέσεις).
Θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις (υπό προϋποθέσεις).

Για τις ζημιές που δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα όπως οι περιφράξεις (συρματοπλέγματα και μάντρες), μοτέρ, πομώνες, αντλητικά συγκροτήματα κ.λ.π. θα υποβληθούν αιτήσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΛΓΑ, προκειμένου να συσταθεί φάκελος για μελλοντική έγκριση προγράμματος.

Οι παραγωγοί που εμπίπτουν στις παραπάνω καλυπτόμενες και μη περιπτώσεις Κ.Ο.Ε και είναι δικαιούχοι σύμφωνα με τον κανονισμό ΚΟΕ (εισοδηματικά & επαγγελματικά κριτήρια) μπορούν να υποβάλλουν αρχική δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛΓΑ μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.