Οικονομία

ΜΤΠΥ: Επιβεβαίωση των νέων περικοπών στο μέρισμα

ΜΤΠΥ: Επιβεβαίωση των νέων περικοπών στο μέρισμα
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Στην επιβεβαίωση ότι πραγματοποιήθηκε άλλη μια περικοπή στα μερίσματα 257.000 δικαιούχων – συνταξιούχων, προέβη νωρίτερα η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

Όπως επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση, κατατέθηκαν σήμερα τα μερίσματα που αφορούν το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους (Ιουλίου - Αυγούστου - Σεπτεμβρίου). Όμως, η αναπροσαρμογή που συντελέστηκε στα μερίσματα από την προηγούμενη καταβολή και προκάλεσε περικοπές έως 60%, έχει και αναδρομική ισχύ από την 1.1.16.

Άρα, στην τελευταία καταβολή των μερισμάτων έγινε και παρακράτηση του υπερβάλλοντος ποσού, που έχει συμφωνηθεί να ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις. Αυτό σημαίνει ότι και στην καταβολή του δ’ τριμήνου που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου, θα υπάρξει ανάλογη, έξτρα περικοπή.

Άρα, το μέρισμα θα επανέλθει στα ποσά που καταβλήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, με την καταβολή του α’ τριμήνου του 2017.

Η διοίκηση του Ταμείου, επισημαίνει ότι «τα αναδρομικά ποσά των μερισμάτων που δικαιούνται οι μερισματούχοι, στους οποίους κατατέθηκε μηνιαίο μέρισμα για πρώτη φορά από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2016, θα κατατεθούν μετά την έγκριση εκταμίευσης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Ταμείου».

Ενημερωτικά, οι αποφάσεις Δ.Σ. για την αναπροσαρμογή των μερισμάτων, σύμφωνα με το άρθρο 48 του ν. 4387/2016, μαζί με τα διαβιβαστικά αυτών έχουν ήδη αναρτηθεί από 27/7/2016 και είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Ταμείου (www.mtpy.gr). Ο κάθε μερισματούχος έχει πρόσβαση στην απόφαση αναπροσαρμογής του μερίσματός του και στο διαβιβαστικό αυτής, επιλέγοντας από την αρχική σελίδα τον σχετικό σύνδεσμο και καταχωρίζοντας στο σχετικό πεδίο «Αποφάσεις Αναπροσαρμογής Μερισμάτων» τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του.

Επισημαίνεται ότι για τεχνικούς λόγους ένας μικρός αριθμός αποφάσεων αναπροσαρμογής μαζί με τα διαβιβαστικά αυτών θα αναρτηθεί σύντομα.