Οικονομία

Προσλήψεις και δεδουλευμένα ζητούν οι γιατροί

Προσλήψεις και δεδουλευμένα ζητούν οι γιατροί
Προσλήψεις προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα, καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των δεδουλευμένων στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών Υγείας, δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών και λήψη μέτρων για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας θέτει ως προτεραιότητες ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Τα παραπάνω ζητήματα τέθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΙΣ κ. Μιχαήλ Βλασταράκο στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια Υγεία, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ΠΙΣ. Ήδη ο Τομέας Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Ερευνών έχει συνεργαστεί με το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον εφοδιασμό των νοσοκομείων με υλικά για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, ύψους 30.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο ΠΙΣ εργάζεται πάνω στο θέμα της γρίπης, η οποία θα αρχίσει να εμφανίζεται τους προσεχείς μήνες με επιδημικές εξάρσεις. «Η εξάπλωσή της θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο, για να μη θρηνήσουμε θύματα» τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με την πρόληψη, μέρος της οποίας είναι ο εμβολιασμός.

Ο ΠΙΣ αποφάσισε να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού μέσω των ΜΜΕ, αλλά και ενημερωτικού υλικού (αφίσες, φυλλάδια κ.λπ.), προκειμένου να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και κυρίως όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων κ.λπ.