Οικονομία

Αιχμές Ρέγκλινγκ κατά υπουργών της κυβέρνησης

Αιχμές Ρέγκλινγκ κατά υπουργών της κυβέρνησης
Μία ημέρα μετά τις αιχμές που άφησε ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί για την απροθυμία υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης να ακολουθήσουν το πρόγραμμα προσαρμογής, χθες και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg ο κ. Ρέγκλινγκ παραδέχθηκε πως υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής αναφέροντας πως δεν το υποστηρίζουν όλοι στην κυβέρνηση. «Το υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, το υποστηρίζει ο υπ. Οικονομικών, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που δεν το υιοθετούν», τόνισε ο κ. Ρέγκλινγκ.

«Οι προοπτικές δεν είναι κακές για την Ελλάδα. Είδαμε και το ΔΝΤ χθες να αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη στη χώρα του χρόνου. Περιμένουν ανάπτυξη 2,8%, κάτι που δείχνει ότι μπαίνουν σε τροχιά εξόδου απ” την κρίση», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ τονίζοντας ότι το σημείο καμπή ήταν η αλλαγή στρατηγικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015. «Πέρυσι η Ελλάδα είχε νέα κυβέρνηση, η οποία άλλαξε την μέχρι τότε στρατηγική», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ επιχειρώντας να δικαιολογήσει γιατί η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα που εξακολουθεί να είναι σε πρόγραμμα χρηματοδοτικής υποστήριξης. «Εκείνη η στρατηγική απέτυχε. Από πέρυσι τον Αύγουστο έχουμε επιστρέψει σε τροχιά», πρόσθεσε.

Τέλος για να πετύχει το πρόγραμμα τόνισε πως πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα προσαρμογής.