Οικονομία

Ποιες υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών μετακομίζουν άμεσα στο κτίριο «Κεράνη»

Ποιες υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών μετακομίζουν άμεσα στο κτίριο «Κεράνη»
Εντολή για τη μεταστέγαση των κεντρικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δημόσιας Περιουσίας Αττικής και Αιγαίου, των κεντρικών υπηρεσιών του ΣΔΟΕ και των υπηρεσιών της ΔΟΥ Νίκαιας-Κορυδαλλού από τα διαφορετικά ενοικιαζόμενα κτίρια στα οποία βρίσκονται εγκατεσπαρμένες στο κτίριο των πρώην αποθηκών «Κεράνη», που βρίσκεται επί της οδού Θηβών 196-198 και έχει ανακαινιστεί πλήρως, εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με έγγραφό του από τις αρχές Αυγούστου.

Μαζί με όλες αυτές τις υπηρεσίες, η εντολή προβλέπει και τη μετακόμιση του ίδιου του Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού στο κτίριο «Κεράνη».

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο του κ. Αλεξιάδη, «μετά την παραλαβή από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Θηβών 196-198 στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για να μετεγκατασταθούν υπηρεσίες του Υπουργείου από μισθωμένα κτίρια.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο πρόκειται να μεταστεγαστούν σε πρώτη φάση οι κάτωθι Υπηρεσίες (με βάση τα σχετικά έγγραφα) του υπουργείου Οικονομικών, Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού:

- Το Γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που εδρεύει στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας 10.

- Οι κεντρικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας που εδρεύουν στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών επί της οδού Καραγεώργη Σερβίας 8.

- Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου που εδρεύει σε κτίριο επί της οδού Νικήτα 15 στον Πειραιά.

- Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αττικής που εδρεύσει σε δύο κτίρια, στις οδούς Φερών 24 και Κονδυλάκη 1.

- Οι κεντρικές υπηρεσίες και η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής-Αιγαίου του ΣΔΟΕ, που εδρεύουν σε κτίριο στη γωνία των οδών Πειραιώς και Αλκίφρονος.

- Η Ειδική Γραμμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που είναι νεοσύστατη υπηρεσία.

- Η ΔΟΥ Νίκαιας-Κορυδαλλού, που εδρεύει σε κτίριο επί της οδού Θεσπιέων 62, στον Κορυδαλλό.
 
Ο κ. Αλεξιάδης δίδει την εντολή προς τους υπευθύνους όλων των παραπάνω υπηρεσιών να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάθεση των παρακάτω κατ’ αρχήν εργασιών: 

1. Μεταφορά της υλικοτεχνικής υποδομής των Υπηρεσιών (γραφεία, αρχεία, υπολογιστές κλπ), από τα κτίρια στα οποία στεγάζονται σήμερα.

2. Φύλαξη του κτιρίου.

3. Εγκατάσταση νέου τηλεφωνικού κέντρου για το σύνολο των προς εγκατάσταση  Υπηρεσιών ή για τις επί μέρους Υπηρεσίες.

4. Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου προσέλευσης-αποχώρησης του προσωπικού.

5. Καθαριότητα  του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου.