Οικονομία

Δ. Στρατούλης: Έως 85% η πραγματική μείωση στις συντάξεις

Δ. Στρατούλης: Έως 85% η πραγματική μείωση στις συντάξεις
Η ολοκλήρωση της κατεδάφισης των επικουρικών συντάξεων πραγματοποιήθηκε σήμερα, που είναι μια ακόμα «μαύρη μέρα» για τους συνταξιούχους. Η τοποθέτηση αυτή προήλθε από τον κ. Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κ. Φρατζέσκα Σαββοργινάκη στην τηλεόραση του ART.

Ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι «με το νέο κύμα μειώσεων στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις αυτές έχουν πλέον περικοπεί έως και 50% από 1-6-2016 μέχρι τώρα για 300.000 συνταξιούχων, ενώ είχε προηγηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η περικοπή του συνόλου των επικουρικών συντάξεων κατά 6%, όσο ακριβώς ήταν η εισφορά που επιβλήθηκε σε αυτές για υγειονομική περίθαλψη».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη η αναδρομική παρακράτηση στις επικουρικές συντάξεις που ξεκίνησε σήμερα «οδηγεί για τους επόμενους 5 μήνες σε πραγματική μείωσή τους μέχρι και 85%, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες συνταξιούχων στην απόλυτη εξαθλίωση, φτώχεια και απόγνωση.

Οι μειώσεις στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις είναι όχι μόνο αντικοινωνικές και ανθρωποκτόνες αλλά και παράνομες - ακόμη και με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο 4387/2016 - καθώς σε ορισμένα ταμεία ή κλάδους εφαρμόζεται ένα ενιαίο μέσο ποσοστό αναπλήρωσης για όλους αδιαφορώντας για το πόσες εισφορές πλήρωνε κάποιος και για πόσα χρόνια».

Κατά τον πρώην υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, οι νέες μειώσεις συντάξεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «νομιμοποιούν πολιτικά και προστίθενται επιβαρυντικά στις μειώσεις των συντάξεων κατά 35% έως 50% των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδηγώντας τις συντάξεις στα τάρταρα.

Η κυβέρνηση με τους 20 τρόπους που μειώνει τις συντάξεις ή αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές κυρίως για αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες αφαιρεί από τα εισοδήματά τους 8,25 δισ. ευρώ μέχρι το 2019 για να δοθούν στους δανειστές της χώρας».