Οικονομία

Άκαρπη η μαραθώνια συνάντηση Αχτσιόγλου - θεσμών

Άκαρπη η μαραθώνια συνάντηση Αχτσιόγλου - θεσμών
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η μαραθώνια συνάντηση (περισσότερο από 4 ώρες) της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των θεσμών. Ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε ενώ κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί νέο ραντεβού μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από το Χίλτον μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών στο σκέλος των εργασιακών. Η συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από 4 ώρες δεν έφερε το επιθυμητό για την κυβέρνηση απότελεσμα. Στη σημερινή διαπραγμάτευση τέθηκαν όλα επι τάπητος. Ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατώτατος μισθός καθώς επίσης και το ΚΕΑ. Σε όλα τα παραπάνω λοιπόν δεν υπήρξε ουσιαστική συμφωνία κάτι που περιπλέκει την κατάσταση και με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου στενεύουν.

Ενδεχομένως, οι εκπρόσωποι των δανειστών να έθεσαν εκ νέου θέμα ασφαλιστικού όπως μας είχε προειδεάσει πριν από μερικές μέρες η ευρωπαϊκή Επίτροπος για θέματα εργασίας κ. Τίσεν. Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί παραδόθηκε στην ελληνική πλευρά κείμενο συμφωνίας με τους δανειστές και όπως τόνιζαν ανώτατες κυβερνητικές πηγές τα μεγαλύτερα «αγκάθια» εντοπίζονται στα εργασιακά.

Χρονικό ορόσημο για την κυβέρνηση παραμένει το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου όπου θα συζητηθούν τα μέτρα διευθέτησης του χρέους. Η κυβέρνηση προσπαθεί μέχρι τότε να έχει κλείσει όλα τα ανοιχτά ζητήματα.