Πολιτική

Ξεκίνησε το κυβερνητικό... μασάζ με τα εργασιακά

Ξεκίνησε το κυβερνητικό... μασάζ με τα εργασιακά
Με την Νίκη Κεραμέως να ενημερώνει για την πολιτική που χαράσσεται στο υπουργείο Εργασίας και τους στόχους που έχουν τεθεί, συνεχίζονται τα «μασάζ» στους γαλάζιους βουλευτές, στον απόηχο της τρικυμίας της ερώτησης των «11» και της διαγραφής Σαλμά.

Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ενεργό ρόλο στην νομοθετικό έργο σε όλους τους βουλευτές και κυρίως στου δυσαρεστημένους, «ακούγοντας» τις παρεμβάσεις τους ώστε να εκτονώσει την κατάσταση, ενσωματώνοντας μέρος όσων προτείνουν στα νομοσχέδια.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή συνάντηση στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, όπου η Νίκη Κεραμέως αν και δεν έχει προαναγγείλει κάποια νομοθετική παρέμβαση το επόμενο διάστημα, ενημερώνει αυτή την ώρα για τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου Εργασίας και άκουσε τα όσα είχαν να πουν οι βουλευτές.

Η πρόσκληση για σήμερα είχε σταλεί σε 115 βουλευτές, δηλαδή σε όλη την Κ.Ο. πλην των υπουργών. Παρόντες στην αίθουσα αυτή τη στιγμή είναι περί τους 50 βουλευτές. Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα και άλλη αντίστοιχη «συγκέντρωση» με πολύ λιγότερους βουλευτές με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες τις αμέσως επόμενες ημέρες.

WhatsApp Image 2024 09 24 at 16.49.23 1 d47fd

Σε δηλώσεις της στο περιστύλιο της Βουλής, η Νίκη Κεραμέως, τόνισε πως «η ενημέρωση δεν γίνεται για εκτόνωση», προσθέτοντας πως «συναντήσεις κάνουμε πάντα με τους βουλευτές. Και είναι πολύ γόνιμες γιατί μας μεταφέρουν τους προβληματισμούς της βάσης».

«Η ερώτηση που καταθέσαμε πιθανόν να έπαιξε ρόλο για τη σημερινή ενημέρωση, ωστόσο εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων», τόνισε από την πλευρά του ο Βασίλης Γιόγιακας που έχει συνυπογράψει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση, στηρίζουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».