Οικονομία

24άωρη απεργία την Πέμπτη στα ΕΑΣ

24άωρη απεργία την Πέμπτη στα ΕΑΣ
Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), στο ενδεχόμενο κλείσει η μοναδική Αμυντική Βιομηχανία της Χώρας σε πυρομαχικά, όπλα και οπλικά συστήματα.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε 24άωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, και ταυτόχρονα, απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 12:30 την ίδια ημέρα.

Στο πλευρό τους τάσσεται και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Με ξεχωριστή ανακοίνωση η ΟΕΧΒΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Ομοσπονδία μας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Από τα μεγαλεπήβολα σχέδια επί χάρτου της κυβέρνησης, έτσι και στα ΕΑΣ οι καλύτερες μέρες που υποσχέθηκαν μεταμορφώθηκαν σε μέρες θανάτου για την εταιρεία και τους εργαζόμενους».

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «οι μάγοι με τα δώρα μεταλλάχθηκαν σε ζόμπι. Οι αθεόφοβοι υποκριτές, οι θεομπαίχτες  οδηγούν την εταιρεία σε γρήγορο θάνατο και συνεχίζουν το θέατρο υποκρινόμενοι και μεταβιβάζοντας τις ευθύνες μεταξύ τους. Η Διοίκηση των ΕΑΣ ρίχνει τις ευθύνες στο υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Άμυνας στη Διοίκηση, το υπουργείο Οικονομικών σαν Πόντιος Πιλάτος, τις ρίχνει στο υπουργείο Άμυνας και στη Διοίκηση. Τον ρόλο του καλού ειρηνοποιού έχει το Μαξίμου και ο κ. Φλαμπουράρης δίνει απλόχερα υποσχέσεις στους εργαζόμενους που μόλις βγουν από το γραφείο  του τις ξεχνάει», καταλήγει η Ομοσπονδία.