Οικονομία

ΓΣΕΕ: Όχι στο ξεπούλημα των ΕΑΣ

ΓΣΕΕ: Όχι στο ξεπούλημα των ΕΑΣ
Την στήριξή της στους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), εξέφρασε η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Με επίσημη ανακοίνωση η διοίκηση της Συνομοσπονδίας, ζητάει να μην κλείσει η μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Για το λόγο αυτό, συμπαραστέκεται στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι για την προσεχή Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, η οποία θα κορυφωθεί με συγκέντρωση στις 12:30 της ίδιας ημέρας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για την υλοποίηση σχεδίου ανάπτυξης και προοπτικής στα ΕΑΣ, η κυβέρνηση μαζί με τη διοίκηση της εταιρείας ξεκίνησαν το ξεπούλημα των εργοστασίων της, με στόχο όπως όλα δείχνουν το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης.

Η Συνομοσπονδία μαζί με τις εμπλεκόμενες με την αμυντική βιομηχανία Ομοσπονδίες Μέλη της, τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία των Εργαζομένων στα Αμυντικά Συστήματα, δηλώνει ότι θα αντισταθεί «στις κυβερνητικές αποφάσεις και πρακτικές που οδηγούν εταιρεία και εργαζόμενους στην εξαθλίωση». Στο πλαίσιο αυτό, απαιτεί «εδώ και τώρα λύσεις που θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της μοναδικής αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων».