Οικονομία

Δεύτερη ημέρα για την «επιχείρηση» Αχτσιόγλου στις Βρυξέλλες

Δεύτερη ημέρα για την «επιχείρηση» Αχτσιόγλου στις Βρυξέλλες
Επαφές με μέλη της επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και τους επικεφαλής των ευρωομάδων των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και των Πράσινων, θα έχει και σήμερα στις Βρυξέλλες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, που συνεχίζει για δεύτερη μέρα την "εκστρατεία" της στις Βρυξέλλες.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων της κ.Αχτσιόγλου την Πέμπτη περιλαμβάνει τις παρακάτω συναντήσεις:

9:40 -10:00 πμ: Με τον Gianni Pitella, πρόεδρο ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (Ιταλία), ο οποίος μάλιστα προτείνεται για πρόεδρος του Ευρωκοινωβουλίου από την ευρωομάδα, ως αντικαταστάτης του νυν προέδρου Μάρτιν Σουλτς.

10:30 -11:00 πμ: Με την Jean Lambert, συντονίστρια της ευρωομάδας των Πρασίνων στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Μεγάλη Βρετανία).

11:00-11:30 πμ: Με την Agnes Jongerius, ευρωβουλευτή, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( Ολλανδία).

1- 1.30 μμ: Με την Gabi Zimmer, πρόεδρο της ευρωομάδας της Αριστεράς, GUE- NGL (Γερμανία).

Χτες Τετάρτη είχαν προηγηθεί αντίστοιχες επαφές με την Σκα Κέλερ, αντιπρόεδρο της ευρωομάδας των Πρασίνων (Γερμανία), τον Ερνεστ Ούρτασουν, ευρωβουλευτή των Πρασίνων (Ισπανία), τον Γκιόργκι Πιρίνσκι, ευρωβουλευτή, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην πρόεδρο της Βουλής της Βουλγαρίας και με μέλη της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) που συμμετέχουν στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.