Οικονομία

Βολές από τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία εναντίον του ΔΝΤ

Βολές από τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία εναντίον του ΔΝΤ
Να παραιτηθεί το ΔΝΤ από την επιβολή καταστροφικών μέτρων στην Ελλάδα, ζητάει η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ΙTUC). Με μήνυμα προς τη ΓΣΕΕ, ενόψει της γενικής απεργίας της 8ης Οκτωβρίου, η γγ της ΙTUC, Sharan Burrow, κατηγορεί το ΔΝΤ ότι «αδυνατεί να κατανοήσει την Ελληνική αλλά και την Παγκόσμια πραγματικότητα».

Σύμφωνα με την κ. Burrow «οι πιστωτές ζητούν άρση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων, νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική οργάνωση και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, περαιτέρω περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας και βαθύτερες περικοπές στις συντάξεις».

Τα έξι χρόνια επιβολής της βούλησης του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων συνιστούν, κατά το ITUC, «την απόλυτη αποτυχία και άφησαν την ελληνική οικονομία χωρίς δρόμο επιστροφής στην ανάπτυξη και στη δημιουργία απασχόλησης. Η ιδεολογία ξεπέρασε ξανά τα λογικά οικονομικά μέτρα με αυτό τον τελευταίο γύρο απαιτήσεων, που ακόμα και ένας αρχάριος οικονομολόγος μπορεί να πει ότι θα οδηγήσουν την οικονομία σε μεγαλύτερα προβλήματα και θα αφήσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην εξαθλίωση».

Η ιδεολογική φύση των απαιτήσεων του ΔΝΤ, κατά την κ. Burrow, έχει υπογραμμιστεί από την επιμονή στις διατάξεις για το «lock-out» για τους εργοδότες, παρόλο που οι Έλληνες εργοδότες δεν το έχουν ζητήσει. Το Γενικό Συμβούλιο της ITUC που συνεδριάζει σήμερα στη Βιέννη, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους Έλληνες εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.

«Καλούμε το ΔΝΤ να σταματήσει και να παραιτηθεί από αυτές τις καταστροφικές πολιτικές στην Ελλάδα που προκαλούν τεράστιο πόνο στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους και δημιουργούν οικονομική καταστροφή» κατέληξε στην τοποθέτησή της η κυρία Burrow.