Οικονομία

Με τα αιτήματα «ανά χείρας» οι αγρότες σε Βούτση και Αποστόλου

Με τα αιτήματα «ανά χείρας» οι αγρότες σε Βούτση και Αποστόλου
Αντιπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών και Επιτροπών Αγώνα επιδίδουν το πρωί της Τετάρτης επιστολή με τα αιτήματά τους, στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου

 Η επίδοση της επιστολής είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 11.00 και οι αγρότες αναμένεται να ζητήσουν την ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρος του προέδρου της Βουλής για πραγματοποίηση προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με αποκλειστικό θέμα τα αγροτικά ζητήματα.
 
Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσώπων των αγροτικών φορέων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.
 
Εκπρόσωποι των αγροτών ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι η συνάντηση είναι προγραμματισμένη και θα έχει ως αντικείμενο το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με την ενέργεια, την Ενδιάμεση Αναθεώρηση της ευρωπαϊκής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, την αναθεώρηση κανονισμού ΕΛΓΑ, καθώς και τα αδιάθετα – λόγω εμπάργκο- προϊόντα).