Οικονομία

Ξεκίνησε η πώληση των εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία

Ξεκίνησε η πώληση των εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία
Ξεκίνησε, ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός πώλησης των θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία. Η εταιρεία δημοσίευσε χθες την πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις «AD FABRIKA SECERA SAJKASKA Zabali» και «CRVENKA FABRIKA SECERA AD CRVENKA», σε συνέχεια απόφασης που πήρε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της βιομηχανίας στις 26-08-2016.

Η διαγωνιστική διαδικασία αφορά στην πώληση του 92,6% των μετοχών της πρώτης και το 87,5%των μετοχών της δεύτερης, με στόχο την τόνωση της ρευστότητας και την ενίσχυση της οικονομικής θέσης της ΕΒΖ.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της βιομηχανίας, το ελάχιστο τίμημα έχει οριστεί το ποσό των 25 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο κ. Ρώσσιος υπογράμμισε ότι τη φετινή χρονιά, ύστερα από αρκετό διάστημα τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία εμφανίζουν κερδοφορία και πρόσθεσε ακόμης πως και τα δύο κανονικά δούλεψαν, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί σημαντικά η αξία τους. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία πουλάει επίσης μια σειρά από ακίνητα στην Ελλάδα, όπως τα εργοστάσια στη Λάρισα και στην Ξάνθη συμπεριλαμβανομένου του μηχανολογικού εξοπλισμού,ακίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, που διατίθεται με ελάχιστη τιμή τα 3 εκατ. ευρώ, ένα ημιτελές ακίνητο οκτώ ορόφων και δύο υπογείων, στην οδό Κουντουριώτη 9, στη Θεσσαλονίκη, απέναντι ακριβώς από το λιμάνι, διαμέρισμα τρίτου ορόφου εμβαδού 123,55 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Σκουφά 52 στο Κολωνάκι, και οι χώροι γραφείων στην οδό Μητροπόλεως 34, γωνία με την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Με βάση το επιχειρησιακό πλάνο που έχει καταστρώσει η διοίκηση, η εταιρεία προβλέπεται να επιστρέψει στα κέρδη το 2018.

Πηγές της διοίκησης υπογραμμίζουν πως τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης θα κάνουν την εμφάνισή τους ήδη από τη φετινή χρήση 2016/2017 που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, αρχής γενομένης από τη θεαματική συρρίκνωση των ζημιών στα 4 εκατ., από 30 εκατ. ευρώ που ήταν στην προηγούμενη χρήση 2015/2016.