Οικονομία

ΓΣΕΕ: Συνδικαλιστικές διώξεις ξεκίνησε η διοίκηση των ΕΑΣ

ΓΣΕΕ: Συνδικαλιστικές διώξεις ξεκίνησε η διοίκηση των ΕΑΣ
Για συνδικαλιστικές διώξεις κατηγορεί η ΓΣΕΕ τη διοίκηση της εταιρίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Αφορμή στάθηκε η μήνυση που υπέβαλλε η εταιρία κατά 14 εργαζομένων, επειδή οι τελευταίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μη καταβολή δεδουλευμένων

Στους μηνυμένους βρίσκονται και συνδικαλιστικά στελέχη των ΕΑΣ. Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «επιχείρηση εκφοβισμού»  και προσθέτει ότι η διοίκηση  της εταιρίας παραχωρεί «έργο σε ιδιώτη», ενώ «δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες και προδιαγραφές ασφαλείας».

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία «αντί Κυβέρνηση και Διοίκηση να αγωνίζονται για τη σωτηρία και την παραγωγική ανάκαμψη των ΕΑΣ, προχωρούν σε τακτικές και πρακτικές με στόχο το ξεπούλημα της μοναδικής αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, αρχής γενομένης από το εργοστάσιο της Ελευσίνας».
Η ΓΣΕΕ απαιτεί την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ώστε να σταματήσει η ιδιότυπη ασυλία της Διοίκησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων η οποία «εγκληματεί» εις βάρος των εργαζομένων και της επιχείρησης.