Οικονομία

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ δεν σηκώνουν τηλέφωνο

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ δεν σηκώνουν τηλέφωνο
Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ δεν σηκώνουν τηλέφωνο πολλές οι καταγγελίες ασφαλισμένων στην διοίκηση Συνεχείς είναι οι καταγγελίες πολιτών προς στη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναφορικά με τη μη ανταπόκριση των υπαλλήλων του στις τηλεφωνικές κλήσεις, παρά τις οδηγίες που έχουν δοθεί σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που αποκαλύπτει το dikaiologitika.gr , της Διοίκησης προς τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα το εσωτερικό έγγραφο προς τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και τις υπηρεσίες του ιδρύματος καταδικνύει για ακόμη μία φορά την έλειψη εξυπηρέτησης προς τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος κοινωνικής ασφάλισης .

Η Διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει στο έγγραφο της ότι η ποιότητα των υπηρεσιών του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη στάση και συμπεριφορά των υπαλλήλων απέναντι στους συναλλασσόμενους, το επίπεδο της οποίας καθορίζει αντίστοιχα και τη στάση και συμπεριφορά των πολιτών απέναντί τους. Ο κάθε υπάλληλος του ΙΚΑ είναι υπεύθυνος για τον τρόπο με τον οποίο οι συναλλασσόμενοι αντιλαμβάνονται το επίπεδο υπηρεσιών του Ιδρύματος συμπληρώνει το έγγραφο του ΙΚΑ.

Η τηλεφωνική πληροφόρηση των πολιτών κρίνεται σήμερα ιδιαιτέρως επιβεβλημένη, λόγω των σημαντικών αλλαγών που έχουν επέλθει στο ασφαλιστικό σύστημα τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό, εφιστούμε την προσοχή όλων των υπαλλήλων να απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις, επειδή είναι ένας ταχύς τρόπος εξυπηρέτησης, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των πολιτών στις Υπηρεσίες μας (Σχετ. τα ανωτέρω έγγραφα της Διεύθυνσής μας).

Η διοίκηση του ΙΚΑ προειδοποιεί του υπαλλήλους ότι η άρνηση παροχής πληροφόρησης συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και σε περίπτωση καταγγελίας εφεξής θα εξετάζονται και θα αποδίδονται οι ανάλογες ευθύνες.

Υπεύθυνοι για την τήρηση των παραπάνω ορίζονται με το έγγραφο οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Τμημάτων και καλούνται να πάρουν τα αναγκάια μέτρα ώστε να εκλείψει το φαινόμενο της αδυναμίας τηλεφωνικής επικοινωνίας των πολιτών με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

ρεπορταζ:dikaiologitika.gr