Οικονομία

Ουρές και ταλαιπωρία στην Πάτρα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ουρές και ταλαιπωρία στην Πάτρα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Μεγάλες ουρές και ένταση σήμερα στην Πάτρα μπροστά από τα γραφεία του κοινωνικού οργανισμού του δήμου για μια αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με το thesbest.gr, κάποιος κάλεσε και την τροχαία για να επιδώσει κλήσεις στα δίκυκλα των πολιτών, που είχαν σταθμεύσει στην άκρη της Γούναρη και μπροστά από τα γραφεία του κοινωνικού οργανισμού του δήμου.

Μάταια προσπαθούσε ο υπεύθυνος να εξηγήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος, ότι από αύριο θα εξυπηρετούν περισσότεροι υπάλληλοι στα γκισέ. Οι ενδιαφερόμενοι για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης δεν έφευγαν από το σημείο, ενώ κάποιοι από αυτούς βρίσκονταν εκεί από νωρίς το πρωί.

Η αναμονή προκάλεσε νεύρα και οι διαπληκτισμοί έφθασαν εως και σε ρίψεις αντικειμένων προς τα γραφεία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες δικαιολογητικά δίνει μόνο το εν λόγω γραφείο και όχι κάποιο ΚΕΠ. Ετσι η ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν όσοι συγκεντρώθηκαν ήταν μεγάλη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, ο δήμος έχει ελλείψεις σε προσωπικό ενώ δεν επαρκούν και τα αναλώσιμα.

Αύριο θα γίνει μια προσπάθεια ενίσχυσης των γκισέ με 4 θέσεις αλλά ακόμη κι αυτό δεν φαίνεται ικανό για να εξυπηρετήσει τις εκατοντάδες και των πατρινών που προσέρχονται κάθε μέρα στις δομές της πρόνοιας.