Οικονομία

Συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας από τους εργαζόμενους της SKOT

Συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας από τους εργαζόμενους της SKOT
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της χημικής βιομηχανίας SKOT και προγραμματίζουν για την Πέμπτη, 2 Μαρτίου, στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να ακυρωθεί ως παράνομη η απόφαση της διοίκησης της επιχείρησης να τους επιβάλλει από τις 15 Δεκεμβρίου 2016 και μετά εκ περιτροπής εργασία, τρεις ημέρες το μήνα.

Οι εργαζόμενοι εδώ και 10 ημέρες έχουν εγκατασταθεί, μέρα – νύχτα, στην είσοδο του εργοστασίου παλεύοντας να ανατρέψουν την εκ περιτροπής εργασία.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα, όπου συζητήθηκε το όλο θέμα.

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), δηλώνει ότι περιμένει από το υπουργείο να καταδικάσει την όλη συμπεριφορά της διοίκησης της εταιρείας.

Κατά τη συζήτηση της τριμερής, όλοι οι εργαζόμενοι της SKOT είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του υπουργείου καθώς και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι που τους συμπαρίστανται στον αγώνα τους.