Οικονομία

Προσωρινή οικονομική «ανάσα» στους απλήρωτους συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης

Δήμος Θεσσαλονίκης Δήμος Θεσσαλονίκης
Προσωρινή οικονομική «ανάσα» δίνει στους 694 απλήρωτους συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης προσωρινή διαταγή που χορήγησε χθες το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με την οποία καλείται ο δήμος να καταβάλλει «έναντι» 1000 ευρώ στον καθένα, έως ότου συζητηθεί η κύρια αγωγή των εργαζομένων στις 28 Απριλίου.

Οι συμβασιούχοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες,  είχαν κάνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να τους δοθεί μέρος των δεδουλευμένων τους, μέχρι να λυθεί το ζήτημα της πληρωμής τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Να σημειωθεί ότι τόσο η Επίτροπος που ελέγχει τα εντάλματα πληρωμής των 694 συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης, όσο και η Επίτροπος που έχει στην ευθύνη της τον έλεγχο των δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, έχουν ήδη στείλει ανυπόγραφα τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων  στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου και αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση τους επόμενους μήνες.

Χτες το πρωί ενόψει της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση στα δικαστήρια.