Οικονομία

Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία 33 εργαζόμενοι στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία 33 εργαζόμενοι στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ
Ανέλαβαν υπηρεσία, σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, άλλοι 33 εργαζόμενοι στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας, για απασχόληση 8 μηνών. Τους εργαζομένους καλωσόρισε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι προσελήφθησαν μέσω του ΟΑΕΔ και διατέθηκαν στο Δήμο για συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ο Π. Νίκας τόνισε πως η εργασία που θα προσφέρουν θα είναι ίδια με εκείνη, για την οποία απασχολούνται οι μόνιμοι εργαζόμενοι και διακρίσεις δε θα υπάρχουν. Επεσήμανε, ακόμη, ότι είναι αναγκαίοι μετά τη μεγάλη μείωση στο προσωπικό που έχει υποστεί ο Δήμος, ενώ ταυτόχρονα ισχύει απαγόρευση προσλήψεων.

Ο Δήμαρχος τους ζήτησε να είναι συνεπείς στα καθήκοντά τους, ενώ επεσήμανε ότι «όποιος δεν ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, θα σταματήσει η συνεργασία μαζί του, με επιστολή εκ μέρους του Δήμου προς τον ΟΑΕΔ».

Οι υπάλληλοι αυτοί κατανεμήθηκαν στις Υπηρεσίες του Δήμου ανάλογα με την ειδικότητα και τα προσόντα τους. Μέχρι στιγμής έχουν αναλάβει υπηρεσία 49 σε σύνολο 197 εργαζομένων που θα απασχοληθούν επί 8μηνο. Η προσέλευση των προσληφθέντων μέσω ΟΑΕΔ συνεχίζεται και στο Δήμο αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους.