Life

Μάθιου Πέρι: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο βλάκας» - Πώς τον εκμεταλλεύτηκαν γιατροί και η «βασίλισσα» της κεταμίνης

Μάθιου Πέρι: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο βλάκας» - Πώς τον εκμεταλλεύτηκαν γιατροί και η «βασίλισσα» της κεταμίνης Φωτογραφία: EPA/ Rhona WISE
Είδαν στον Μάθιου Πέρι και τη μάχη του με τους εθισμούς την ευκαιρία να βγάλουν χρήματα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Δύο γιατροί και η λεγόμενη «βασίλισσα» της κεταμίνης του Χόλιγουντ εκμεταλλεύτηκαν το πόσο ευάλωτος ήταν ο Μάθιου Πέρι- λόγω της μάχης του με τους εθισμούς- και τον προμήθευαν με την ουσία που τελικά τον σκότωσε.

Αυτό επεσήμανε ο εισαγγελέας Μάρτιν Εστράδα ανακοινώνοντας τις κατηγορίες σε βάρος πέντε ατόμων σχετικά με τον θάνατο του ηθοποιού που έγινε διάσημος και αγαπητός ως «Τσάντλερ» στη σειρά «Friends».

Στις 28 Οκτωβρίου 2023 ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός, στα 54 χρόνια του. Ήταν με το πρόσωπο μέσα στο νερό, στο τζακούζι του σπιτιού του. Η νεκροψία έδειξε ότι αιτία θανάτου ήταν οι οξείες επιπτώσεις κεταμίνης, μαζί με άλλους παράγοντες, όπως η στεφανιαία νόσος, ο πνιγμός και οι επιπτώσεις της βουπρενορφίνης, ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που χορηγείται και για τη θεραπεία ατόμων που είναι εθισμένα σε οπιοειδή.

Ο ηθοποιός είχε περιγράψει τη μάχη που έδινε επί δεκαετίες με τις ουσίες. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το περασμένο φθινόπωρο υποτροπίασε και εθίστηκε ξανά, δήλωσε ο εισαγγελέας Μάρτιν Εστράδα.

Ένα δίκτυο ανθρώπων «ενδιαφέρθηκε περισσότερο να βγάλει χρήματα από τον Πέρι παρά για την ευημερία του», επεσήμανε.

Οι δύο γιατροί που τον προμήθευαν με κεταμίνη

Δύο γιατροί, οι Σαλβαδόρ Πλασένσια και Μαρκ Τσάβεζ, που είναι ανάμεσα στους πέντε κατηγορούμενους, προμήθευαν τον ηθοποιό με κεταμίνη.

«Ο Πλασένσια το είδε ως ευκαιρία να βγάλει λεφτά από τον Πέρι», δήλωσε ο εισαγγελέας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα μήνα πριν από τον θάνατο του 54χρονου, ο Πλασένσια έμαθε πως ο ηθοποιός ενδιαφερόταν να αγοράσει κεταμίνη και επικοινώνησε με τον Τσάβεζ, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

«Αναρωτιέται πόσα θα πληρώσει αυτός ο βλάκας», ανέφερε σε γραπτό μήνυμα που είχε στείλει εκείνον τον μήνα. Επίσης έγραψε ότι ήθελε να είναι ο μοναδικός προμηθευτής του ηθοποιού.

Ο Πέρι «πάγωσε, δεν μπορούσε να μιλήσει ή να κινηθεί»

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, ο Πλασένσια αγόραζε κεταμίνη από τον Τσάβεζ, πουλούσε τα φιαλίδια με την ουσία στον βοηθό του Πέρι- τον Κένεθ Ιγουαμάσα που επίσης κατηγορείται- και έμαθε στον τελευταίο πώς να χορηγεί κεταμίνη στον ηθοποιό.

Επίσης, ο Πλασένσια είχε πάει στο σπίτι του Πέρι για να παραδώσει κεταμίνη και έκανε ένεση με την ουσία στον ηθοποιό, στο πίσω κάθισμα οχήματος σε πάρκινγκ.

Στις 12 Οκτωβρίου, «χορήγησε μια μεγάλη δόση» στον Πέρι που προκάλεσε παρενέργειες. Η συστολική πίεση του ηθοποιού εκτοξεύθηκε, «πάγωσε», δεν μπορούσε να μιλήσει ή να κινηθεί, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα, σύμφωνα με το CNN.

Η «βασίλισσα» της κεταμίνης

Στα μέσα Οκτωβρίου ο Έρικ Φλέμινγκ, άλλο άτομο κοντά στον Πέρι, άρχισε να απευθύνεται σε φερόμενη έμπορο ναρκωτικών, προκειμένου να αγοράζει φιαλίδια κεταμίνης για λογαριασμό του ηθοποιού.

Πρόκειται για τη λεγόμενη «βασίλισσα» της κεταμίνης στο βόρειο Χόλιγουντ, την Τζασβίν Σάνγκα. Από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2023 του έδωσαν περίπου 20 φιαλίδια κεταμίνης που κόστισαν στον Πέρι σχεδόν 55.000 δολάρια.

«Κάνε μου μια μεγάλη ένεση»

Ο βοηθός του ηθοποιού, Κένεθ Ιγουαμάσα, που έκανε ενέσεις, παρότι δεν είχε καμία ιατρική εκπαίδευση.

Την τελευταία εβδομάδα της ζωής του Μάθιου Πέρι του χορήγησε τουλάχιστον 21 δόσεις κεταμίνης, ενώ του έκανε πολλές ενέσεις και στις 28 Οκτωβρίου 2023, την ημέρα που πέθανε.

Συγκεκριμένα, ο Ιγουαμάσα του έκανε ένεση στις 08:30 και στις 12:30. Περίπου 40 λεπτά αργότερα, ο Πέρι του ζήτησε να ετοιμάσει το τζακούζι και του είπε «κάνε μου μία μεγάλη ένεση».

Μετά τον θάνατο του ηθοποιού, οι Φλέμινγκ και Σάνγκα προσπάθησαν να σβήσουν μηνύματα που έδειχναν ότι του είχαν πουλήσει την κεταμίνη που σκότωσε τον Πέρι. Ο Φλέμινγκ της έστειλε μήνυμα που έγραφε ότι ήταν «90% σίγουρος ότι όλοι είναι προστατευμένοι. Ποτέ δεν είχα να κάνω με τον Μάθιου Πέρι, μόνο με τον βοηθό του».

Αφού απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες ο δικηγόρος του Σαλβαδόρ Πλασένσια υποστήριξε ότι ο γιατρός δεν σχετίζεται με την κεταμίνη που εμπλέκεται στον θάνατο του Μάθιου Πέρι. «Έκανε θεραπεία κεταμίνης, συνταγογραφημένη και με ιατρική επίβλεψη», συμπλήρωσε ο Στέφαν Σακς, αναφερόμενος στον ηθοποιό.

NETWORK