Οικονομία

Απογραφή εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τις 15 Σεπτεμβρίου

Απογραφή εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τις 15 Σεπτεμβρίου
Απογραφή εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 Στην ηλεκτρονική απογραφή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα προχωρά το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 15 Νοεμβρίου 2013 οι εργοδότες στο πλαίσιο της απογραφής των εργαζομένων καλούνται να  καταγράψουν το προσωπικό τους στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Την απογραφή όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον πρωινή εκπομπή του Mega.

Στις 16 Νοεμβρίου που θα τελειώσει η απογραφή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα  θα είναι χαρτογραφημένος όλος ο ιδιωτικός τομέας της Ελλάδας, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα στοιχεία που θα προκύψουν απο την απογραφή των εργαζομένων θα δώσουν τη δυνατότητα άσκησης πολιτικών απασχόλησης, ενώ θα συμβάλουν επίσης στο κυνήγι της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

«Με βάση την ''ΕΡΓΑΝΗ'' τίποτε πλέον δεν μπορεί να είναι κρυφό», τόνισε και πρόσθεσε ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα αναβαθμιστεί και θα λειτουργεί στα πρότυπα του ΣΔΟΕ

Πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη θα έχουν μόνο οι εργοδότες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, χρησιμοποιώντας τον ίδιο συνδυασμό ονόματος και κωδικού χρήστη το οποίο έχουν στο ΟΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.