Οικονομία

Σταθάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΙΓΜΕ

Σταθάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΙΓΜΕ
Νομοθετική πρωτοβουλία μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε αρχές Ιουλίου, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ που είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες, θα φέρει η κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης

Απέκλεισε ωστόσο να υπάρξει ρύθμιση για την αποζημίωση από το ασφαλιστικό πακέτο που πήραν τα προηγούμενα χρόνια οι συνταξιούχοι του Ινστιτούτου.    

Ο .κ Σταθάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και του βουλευτή του ΚΚΕ κ.Σταύρου Τάσσου, τόνισε ότι θα ήταν πρόκληση για τον Έλληνα φορολογούμενο να πληρώσει 50 εκ ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα συνταξιοδοτικό πακέτο με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που έληξε άδοξα, την ώρα που οι ίδιοι οι συνταξιούχοι λαμβάνουν κανονικά την σύνταξη τους από το δημόσιο. Κατέκρινε το γεγονός ότι προκειμένου να πάρουν την αποζημίωση από την ιδιωτική ασφαλιστική στράφηκαν εναντίον των εργαζομένων του ΙΓΜΕ και κατέσχεσαν τους μισθούς τους.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης δεσμεύθηκε ότι θα κατατεθεί τροπολογία προκειμένου να οριστεί νέα διοίκηση για να αποκατασταθεί η διοικητική λειτουργία του Ινστιτούτου και ότι στο θέμα του συνταξιοδοτικού πακέτου θα αναζητηθεί δίκαιη λύση που να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον.

Εντω μεταξύ, ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και  Περιβάλλοντος κατέθεσαν 38 βουλευτές της ΝΔ, κάνοντας λόγο για αδράνεια στο θέμα του ΙΓΜΕ, και καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει ποιό είναι το σχέδιο της για το Ινστιτούτο, τι θα γίνει με τα εν εξελίξει έργα και πότε θα ικανοποιηθούν οι υφιστάμενες υποχρεώσεις του.

Μεταξύ άλλων στην ερώτηση τους οι βουλευτές της ΝΔ, αναφέρουν ότι «αν και η προσφορά του ΙΓΜΕ είναι αναγνωρισμένη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για εξήντα και πλέον χρόνια, σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπο με τραγικές καταστάσεις και ελλείψεις, στις οποίες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κωφεύει και κατά τη συνήθη πια πρακτική αδρανεί».