Οικονομία

Δωρεάν φάρμακα για ανασφάλιστους με voucher υγείας

Voucher υγείας για δωρεάν φάρμακα Voucher υγείας για δωρεάν φάρμακα
Δωρεάν φάρμακα για ανασφάλιστους με voucher υγειας Ανακοινώθηκε χθες στο υπουργείο Υγείας, το πρόγραμμα για να χορηγηθούν δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους δικιαούχους του voucher υγείας με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) της Αρχιεπισκοπής και του υπουργείου Υγείας.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία τράπεζας φαρμάκου που θα χορηγεί δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους που είναι δικαιούχοι του voucher υγείας.

Πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο το voucher υγείας, το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης για ανασφάλιστους , που ήδη  μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 10.600 voucher υγείας όπου παρέχει εξετάσεις για τη διαπίστωση της κατάστασης της υγείας τους.

Ένα από τα μειονεκτήματα του voucher υγείας είναι και αδυναμία του να καλύψει τη φαρμακευτική αγωγή όσων εξετάζονται. Διάφοροι φορείς του ιδιωτικού τομέα έχουν προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για τη συλλογή φαρμάκων, έτσι ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τους ευρισκομένους σε αδυναμία πολίτες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, αναμένεται να διατίθενται απολύτως δωρεάν περίπου 900.000 φάρμακα κάθε χρόνο σε ανασφάλιστους

Τα φάρμακα θα διατίθενται μερικούς μήνες πριν από τη λήξη τους από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Διευκρινίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 30.000 αιτήσεις από ανασφάλιστους για το Voucher υγείας

Ο ΕΟΦ θα έχει την μέριμνα της πιστοποίησης της ποιότητας και της ασφαλείας των φαρμάκων που πρόκειται να δώθουν στους ανασφάλιστους πολίτες , με προτεραιότητα σε όσους είναι κάτοχοι του voucher υγείας, φάρμακα δωρεάν, ασφαλή.Ετσι τα φάρμακα θα είναι πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ, και θα είναι αρκετούς μήνες πριν από τη λήξη της ισχύος τους.