Οικονομία

Μειωμένο ωράριο και για ΑμεΑ συμβασιούχους

Μειωμένο ωράριο για ΑμεΑ Μειωμένο ωράριο για ΑμεΑ
Μειωμένο ωράριο και για ΑμεΑ συμβασιούχους Την επέκταση του μειωμένου ωραρίου για ΑμεΑ συμβασιούχους του δημοσίου καθορίζει με εγκύκλιο του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος προβλέπει ότι το μειωμένο ωράριο ισχύει για ΑμεΑ υπαλλήλους του δημοσίου με καθεστώς ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.Η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr πρώτο για την επέκταση του μειωμένου ωραρίου για ΑμεΑ και για τους συμβασιουχους γίνεται στα πλαίσια της αποδοχής γνωμοδότησης του ΣΤ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτου

Το μειωμένο ωράριο για ΑμεΑ ισχύει κατά μία (1) ώρα την ημέρα χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών .Οι ΑμεΑ που μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο πρέπει να έχουν βεβαιωμένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, ή έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, ή σύζυγο με αναπηρία σε ποσοστό 100%, τον οποίο συντηρούν .

Το μειωμένο ωράριο ίσχυε μέχρι τώρα για ΑμεΑ τακτικούς υπαλλήλους ή υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α.