Οικονομία

Κατ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων απο τον δήμο Πεντέλης

Κατ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων απο τον δήμο Πεντέλης
Κατ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων απο τον δήμο Πεντέλης Ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με το ΙΚΑ φορέας υλοποίησης του Προγράμματος :ΚΑΤ ΄ΟΙΚΟΝ  ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ανακοινώνει την έναρξη των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

ανακοινώνει  προς  τους συνταξιούχους όλων των  Ασφαλιστικών Ταμείων , που έχουν συμπληρώσει το  78ο έτος της ηλικίας τους , να δηλώσουν  συμμετοχή  στο νέο Πρόγραμμα , εφόσον  πληρούν τα εξής κριτήρια :

    Να διαβιούν μόνοι τους ή με σύζυγο ή άλλο πρόσωπο που πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα .
    Το συνολικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει αυτό της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας , που προβλέπεται κάθε φορά για την παροχή ΕΚΑΣ. Το ατομικό αυτό εισόδημα ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 7.715,65 € και το οικογενειακό στο διπλάσιο.
    Η κατάσταση της υγείας τους , λόγω ασθενείας ( χρόνιας ή πρόσκαιρης ) , να καθιστά δυσχερή την κάλυψη των καθημερινών τους  αναγκών.
    Να μη λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας ή εξωιδρυματικό επίδομα ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα συμπαράστασης από τον ασφαλιστικό τους φορέα.
    Να μη διαβιούν σε μονάδες κλειστής φροντίδας κάθε νομικής μορφής ή σε νοσηλευτικές μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή του Ιδιωτικού τομέα.

 Απαιτούμενα δικαιολογητικά :

    Αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
    Εκκαθαριστικό σημείωμα δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του προηγούμενου οικονομικού έτους ( δηλαδή του έτους 2012).  Σε περίπτωση μη υποχρέωσης υποβολής     φορολογικής δήλωσης , υποβάλλεται σχετική βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ.
    Βιβλιάριο υγείας του οικείου ασφαλιστικού φορέα ( αντίγραφα σελίδας / ων , με τα προσωπικά στοιχεία Συνταξιούχου ) , από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜΚΑ του συνταξιούχου  καθώς και ο Αριθμός Μητρώου φορέα συνταξιοδότησης .
    Απόφαση συνταξιοδότησης ή πρόσφατο εκκαθαριστικό πληρωμής συντάξεων.
    Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1985 , στην οποία ο αιτών να αναφέρει ότι διαβιώνει μόνος ή με άλλο πρόσωπο , το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις στο Πρόγραμμα.

Επίσης στο Πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν, τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67 % και άνω , ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας , για τα οποία εκτός των ως άνω δικαιολογητικών, απαιτείται πιστοποιητικό  αναπηρίας σε ισχύ.

Η ύπαρξη ποσοστού αναπηρίας μπορεί να προκύπτει :

    Είτε από πιστοποιητικό ΚΕΠΑ (που έχει εκδοθεί για συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο π.χ. κοινωνικές παροχές ή φορολογικές απαλλαγές κ.λ.π. )
    Είτε από απόφαση συνταξιοδότησης , εάν πρόκειται για συνταξιούχο λόγω αναπηρίας   και στην απόφαση αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας
    Είτε από αποφάσεις και γνωματεύσεις αρμοδίων οργάνων (Υγειονομικών Επιτροπών )  που έχουν εκδοθεί πριν από τη λειτουργία του ΚΕΠΑ και εξακολουθούν να ισχύουν.

    Πληροφορίες:

    Κ.Α.Π.Η. Δήμου Πεντέλης , Δημοτικής Ενότητας Μελισσίων , ( 28ης Οκτωβρίου & Άγιοι Σαράντα 2)  Τηλέφωνο 210-8040994 κ. Αυγουστή Χρήστο, κ. Χαβενετίδου  Πόπη , κ. Στεργίου Κωνσταντίνα .
    Οργανισμός  Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης  , Δήμου Πεντέλης, Τηλέφωνο : 210-8032722, κ. Χατζοπούλου  Ρενάτα.

NETWORK