Οικονομία

Μειώσεις στα εφάπαξ μόνο στο δημόσιο

Μειώσεις στα εφάπαξ μόνο στο δημόσιο Μειώσεις στα εφάπαξ μόνο στο δημόσιο
Μειώσεις στα εφάπαξ μόνο στο δημόσιο Δεν θα θιγούν τα εφάπαξ των ιδιωτικών υπαλλήλων αλλά θα γίνει μικρή αναπροσαρμογή στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης.

«O δημόσιος και καθολικός χαρακτήρας του συνταξιοδοτικού συστήματος παραμένει και έχουμε κάνει πολλά θετικά βήματα στο να νοικοκυρέψουμε αυτό το άχαρο συνταξιοδοτικό σύστημα που έχει η χώρα μας. Ναι, είναι απολύτως διασφαλισμένες οι συντάξεις» διαβεβαίωσε, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Αναφερόμενος στο εφάπαξ και τις επικουρικές, τόνισε πως «το σημαντικότερο είναι ότι διασφαλίζεται πως οι επόμενες γενιές των εργαζομένων θα πάρουν και εφάπαξ και επικουρική σύνταξη. Θέλω να είμαι ειλικρινής: εάν υπάρξουν αυξομειώσεις στις επικουρικές, θα είναι μικρές. Το εφάπαξ των ιδιωτικών υπαλλήλων δεν θίγεται. Για των δημοσίων, θα γίνει κάποια αναπροσαρμογή και αυτό προσπαθώ τώρα με τους συναδέλφους μου, να αμβλύνουμε την όποια μεγάλη προσαρμογή και να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ήπια. Δεν μπορώ να σας πω, όμως, ακριβές ποσοστό».