Οικονομία

Το πολυνομοσχέδιο φέρνει στην Αχτσιόγλου τους κοινωνικούς εταίρους

Το πολυνομοσχέδιο φέρνει στην Αχτσιόγλου τους κοινωνικούς εταίρους
Πλησιάζει ακόμα περισσότερο η κατάθεση του νομοσχεδίου με τις ευνοϊκές αλλαγές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Έτσι, στις 4 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και την υπουργό Εργασίας, με στόχο η κ. Έφη Αχτσιόγλου να ενημερώσει τους εκπροσώπους του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ, του ΣΕΤΕ και της ΓΣΕΕ για τις επικείμενες αλλαγές

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Εργασίας είναι ακόμα και αύριο, να καταστεί εφικτό το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή.

Ήδη πάντως οι εκπρόσωποι τόσο των εργαζομένων, αλλά και των εργοδοτών εκφράζουν τον προβληματισμό τους και ζητούν προσθήκες της «τελευταίας στιγμής».

Πιο συγκεκριμένα, η πλευρά της ΓΣΕΕ δεν κρύβει ότι θεωρεί «προσχηματική» τη σημερινή συνάντηση, για ένα νομοσχέδιο που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Παράλληλα, επισημαίνει ότι από τις αρχές του περασμένου μήνα έχει αποστείλει προτάσεις προς το υπουργείο Εργασίας για βελτιωτικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της παραβατικότητας στην αδήλωτη και την υποδηλωμένη εργασία. Επίσης, η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων έχει ακυρωθεί όσο δεν επανακάμπτουν οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα.

Από την άλλη, οι εργοδότες φαίνεται ότι ετοιμάζονται να ζητήσουν αλλαγές στο σκέλος των υπερωριών, ώστε να γίνει πιο ελαστική η διαδικασία. Παράλληλα, επιμένουν να ζητούν μείωση του μη μισθολογικού κόστους.