Οικονομία

Αχτσιόγλου: Ευθύνη των εργοδοτών με την προσωπική τους περιουσία

Αχτσιόγλου: Ευθύνη των εργοδοτών με την προσωπική τους περιουσία
Οι εργοδότες που αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους, θα ευθύνονται έναντί τους, ακόμα και την προσωπική τους περιουσία. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα εντός 15 ημερών να διεκδικούν μέρος από την περιουσία των εργοδοτών τους

Η τοποθέτηση αυτή προέρχεται από την αρμόδια υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο 24/7 πρόσθεσε ότι «πίσω από κάθε μια από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου υπάρχουν πραγματικές ιστορίες εργαζομένων που χρειάζονται υποστήριξη».

Εφεξής εάν ο εργαζόμενος μένει απλήρωτος επί μήνες, θα μπορεί να προσκομίζει στον ΟΑΕΔ την εξώδικη δήλωση προς τον εργοδότη και θα παίρνει το επίδομα ανεργίας, ενώ προβλέπεται οτι η δικάσιμος θα ορίζεται το πολύ σε διάστημα έξι μηνών.

Ειδικά για την Τρίτη αξιολόγηση που ξεκινάει άμεσα η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι μοναδική εκκρεμότητα αποτελεί το ζήτημα των απεργιών. Ειδικά η συζήτηση που θα γίνει με τους θεσμούς αφορά το ποσοστό των οικονομικά τακτοποιημένων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων για απαρτία, ώστε να ληφθεί απόφαση για απεργία και μόνο αυτών.

Αναφορικά με τη λειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ) η κ. Αχτσιόγλου προανήγγειλε ότι θα ενισχυθεί με άλλα 150 άτομα, ενώ σημείωσε με νόημα ότι «επί ΝΔ ο κ. Βρούτσης μείωσε το προσωπικό κατά 200 άτομα».

Η υπουργός Εργασίας πραγματοποίησε ειδική αναφορά στους ψυχικά ασθενείς που παίρνουν επίδομα ή σύνταξη και βρίσκουν δουλειά, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να το λαμβάνουν.