Οικονομία

Έρχεται η επιστροφή αγροτικού πετρελαίου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Έρχεται η επιστροφή αγροτικού πετρελαίου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Έρχεται η επιστροφή αγροτικού πετρελαίου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Έρχεται η επιστροφή αγροτικού πετρελαίου Στο αμέσως προσεχές διάστημα, πρόκειται να καταβληθεί η δεύτερη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου αγροτικού πετρελαίου στους αγρότες, μετά την υπογραφή χθες της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Συγκεκριμένα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ.Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη καθορίζονται οι συντελεστές για την επιστροφή του φόρου πετρελαίου στους αγρότες.

Η καταβολή της 2ης δόσης της επιστροφής αγροτικού πετρελαίου, ισόποσης της 1ης, ενισχύει τη ρευστότητα των αγροτών, τώρα που υπάρχει ανάγκη για την συγκομιδή των ανοιξιάτικων καλλιεργειών, αλλά και τις εργασίες προετοιμασίας του εδάφους, μετά τις πρώτες βροχές, για τις χειμερινές καλλιέργειες.

«Παραμένουμε κοντά στους έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης προσθέτοντας πως «είμαστε καθημερινά κοντά στους παραγωγούς και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό τους έργο, που είναι σημαντικό για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας».