Οικονομία

Ο νέος Κώδικας Δικηγόρων

Ο νέος Κώδικας Δικηγόρων
Ο νέος Κώδικας Δικηγόρων Σε ισχύ είναι πλέον ο νέος κώδικας δικηγόρων αφού δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με πολλές και σημαντικές αλλαγές που προβλέπουν άρση περιορισμών αλλά και αλλαγές στην διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων για την απόκτηση της άδειας ασκήσεως δικηγορικού επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα οι σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει ο νέος κώδικας δικηγόρων είναι η κατάργηση των κατώτατων ορίων δικηγορικών αμοιβών, και πλέον  καθορίζονται με ελεύθερη γραπτή συμφωνία δικηγόρου και του εντολέα.

Η κατάργηση των κατώτατων ορίων δικηγορικών αμοιβών αφορά το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχουν οι δικηγόροι δηλαδή το σύνολο της διεξαγωγής μιας δίκης είτε σε επιμέρους νομικές ενέργειες, δικαστικές ή εξώδικες.

Επίσης με τον νέο κώδικα δικηγόρων  προβλέπεται δυνατότητα ίδρυσης δικηγορικών εταιρειών με παραρτήματα, τόσο στην ελληνική επικράτεια, όσο και στο εξωτερικό αλλά και επιτρέπετε η διαφήμιση του δικηγορικού επαγγέλματος και της παροχής νομικών υπηρεσιών.

Αλλαγή προβλέπεται και στον τρόπο που θα γίνεται η διεξαγωγή των εξετάσεων για την απόκτηση της άδειας ασκήσεως δικηγορικού επαγγέλματος.

Ολόκληρο τον νέο κώδικα δικηγόρων μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε στο επισυναπτόμενο αρχείο στο τέλος της σελίδας .