Οικονομία

Κυριαρχία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΕΦΚΑ

Κυριαρχία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΕΦΚΑ
Κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα σε σύνολο 6.849 εργαζομένων, ψήφισαν 5.432 εκ των οποίων τα 332 ήταν άκυρα- λευκά. Η παράταξη του Προέδρου της Ομοσπονδίας του π. ΙΚΑ ΕΤΑΜ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, του κ. Θεοδωρίδη, έλαβε 1.845 ψήφους (36%), η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.026 ψήφους (20%) και η παράταξη που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ έλαβε 956 ψήφους (18,7%). Η διοίκηση του Φορέα ασφαλώς και αισθάνεται ικανοποίηση από το ποσοστό της συμμετοχής των εργαζομένων στη διαδικασία, που ανήλθε στο 79,3%, γεγονός που δίνει ένα σαφές μήνυμα στήριξης προς τον ΕΦΚΑ.

Από τα στοιχεία των τελευταίων ετών στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των π. Ασφαλιστικών Φορέων, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διπλασιάσει σχεδόν τα ποσοστά του δείχνοντας μία δυναμική που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στη δεδομένη χρονική περίοδο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το 1987 που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται και σπάει το κατεστημένο καθώς οι έδρες μοιράζονταν πάντα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Εκλέγονται δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ένας από την παράταξη του κ. Θεοδωρίδη (ο κ. Θεοδωρίδης με αναπληρωτή τον κ. Καρύδα) και ένας από την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ (ο κ. Φραγκίδης με αναπληρώτρια την κα Γεροντή).

NETWORK