Οικονομία

Νέα εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ

Νέα εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ
Νέα εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με κίνητρα για περίπου 1.250 - 1.300 υπαλλήλους, με στόχο να έχει υλοποιηθεί έως το τέλος της χρονιάς.

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του Οργανισμού για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου , το οποίο αύριο θα συζητηθεί και σε συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ - ΟΤΕ).

Με την ολοκλήρωση του νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου ο ΟΤΕ σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού που θα στηρίξουν τις επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ στις νέες τεχνολογίες, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη τετραετία. Το νέο πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού θα απευθύνεται σε εργαζομένους που κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως και το 2019, ενώ τα κίνητρα που θα δοθούν θα είναι παρόμοια με αυτά της προηγούμενης εθελουσίας.

Επίσης εξετάζεται σε όσους μετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου να δοθεί αναπλήρωση περίπου το 75% των καθαρών αποδοχών που θα έπαιρναν από την ημέρα της αποχώρησής τους ώς τη λήψη της σύνταξης. Επίσης θα καλυφθεί το κόστος αυτασφάλισης για το ίδιο διάστημα