Οικονομία

Από τον ΕΟΠΥΥ ο οικογενειακός γιατρός

Από τον ΕΟΠΥΥ ο οικογενειακός γιατρός Από τον ΕΟΠΥΥ ο οικογενειακός γιατρός
Από τον  ΕΟΠΥΥ ο οικογενειακός γιατρός Από τον ΕΟΠΥΥ και στα πλαίσια της ασφαλιστικής κάλυψης που έχει ο ασφαλισμένος, θα πληρώνεται ο οικογενειακός γιατρός (παθολόγος, γενικός γιατρός, παιδίατρος), μέτρο το οποίο περιλαμβάνεται στο πόρισμα Σουλιώτη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο οικογενειακός γιατρός παρέχει ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους , όπως τόνισε ο υπουργός Yγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR , θα κατευθύνει τον ασθενή στον γιατρό της ειδικότητας που θα έχει ανάγκη ο τελευταίος. Ο υπουργός τόνισε πως το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχει και μεγεθύνεται διότι η χώρα δεν διαθέτει σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μία προσπάθεια που έγινε για πρώτη φορά το 1960 επί Δοξιάδη, πέρασε στην συνέχεια στον κ. Παρασκευά Αυγερινό και νομοθετήθηκε από τον κ. Κ. Στεφανή.  

«Το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχει και μεγεθύνεται ακριβώς διότι η χώρα δεν διαθέτει σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» είπε ο κ. Γεωργιάδης, παραθέτοντας μάλιστα και τους προκατόχους του στο ΕΣΥ που προσπάθησαν να θέσουν τους πυλώνες της ΠΦΥ, δηλαδή τους  Δοξιάδη, Αυγερινό και Στεφανή.