Οικονομία

Μπλόκο Αχτσιόγλου στο άνοιγμα καταστημάτων την επόμενη των Χριστουγέννων με απόφαση για επίσημη αργία

Μπλόκο Αχτσιόγλου στο άνοιγμα καταστημάτων την επόμενη των Χριστουγέννων με απόφαση για επίσημη αργία
Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου «κόβει τα φτερά» ορισμένων επιχειρήσεων που είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να ανοίξουν τα καταστήματα τους την επομένη των Χριστουγέννων. Η υπουργός θα εκδόσει άμεσα υπουγική απόφαση με την οποία θα ορίζεται επίσημη αργία

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news η Έφη Αχτσιόγλου θα εκδώσει άμεσα υπουργική απόφαση με την οποία θα ορίζει ως επίσημη αργία την κατ΄ έθιμο αργία Τρίτη 26 Δεκεμβρίου ενώ δεν είναι στις προθέσεις της να γίνει κάτι ανάλογο την επόμενη της Πρωτοχρονιάς 2 Ιανουαρίου αλλά και την επόμενη των Φώτων 7 Ιανουαρίου.

Έτσι η υπουργός βάζει φρένο στις σκέψεις για άνοιγμα των καταστημάτων και ουσιαστικά κατάργησης της κατ΄έθιμο αργίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανακοίνωση για το ενδεχόμενο ανοίγματος από το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen Athens - όπως είχε εκφραστεί από την επιχείρηση- είχε εκδώσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

«Έπειτα από δεκάδες καταγγελίες εργαζομένων περιήλθε σε γνώση του ΕΚΑ η πρόθεση της εταιρείας McArthurglen Ελλάς - Μονοπρόσωπη ΕΠΕ να διατηρήσει ανοιχτό το κέντρο των εκπτωτικών καταστημάτων που εκμεταλλεύεται στα Σπάτα Αττικής κατά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, κατοχυρωμένη στη συνείδηση όλων μας αργία, με συνέπεια οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που εδρεύουν σε αυτό να αναγκαστούν να εργαστούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ, που ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό.

Σύμφωνα με το ΕΚΑ, «οι σκληρά εργαζόμενοι μισθωτοί των εμπορικών επιχειρήσεων δεν φτάνει που προσλαμβάνονται για τετράωρα και εργάζονται τελικώς δεκάωρα, δεν φτάνει που εργάζονται δύο συνεχόμενες Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, τώρα τους ζητείται από τους κυρίους ιδιοκτήτες τής εν λόγω εταιρείας να εργαστούν και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων».

Θυμίζουμε ότι από την προσεχή Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, που θα παραμείνουν ανοιχτά για τρεις Κυριακές (17, 24 και 31 Δεκεμβρίου).