Οικονομία

Πρόγραμμα κατάρτισης για 450 εργαζόμενους στον Τουρισμό

Πρόγραμμα κατάρτισης για 450 εργαζόμενους στον Τουρισμό Πρόγραμμα κατάρτισης για 450 εργαζόμενους στον Τουρισμό
Πρόγραμμα κατάρτισης για 450 εργαζόμενους στον Τουρισμό Το υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί πρόγραμμα για 450 εργαζόμενους στον Τουρισμό με εκπαιδευτικό επίδομα συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και παρουσιάζει το dikaiologitika.gr σε αποκλειστικότητα.  

Συγκεκριμένα με προκήρυξη που εξέδωσε το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει το πρόγραμμα κατάρτισης για εργαζόμενους στον Τουρισμό και η πλήρωση θέσεων για φοίτηση 450 ατόμων , στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, στο πλαίσιο της υλοποίησης των Πράξεων “Κατάρτιση-Μετεκπαίδευση εργαζομένων και εποχιακά ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών

Τα τμήματα Κατάρτισης - Μετεκπαίδευσης, τα οποία θα υλοποιηθούν από τον Υπουργείο Τουρισμού και παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα το dikaiologitika.gr απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του Τουρισμού.

Οι απόφοιτοι των τμημάτων Κατάρτισης - Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου αποκτούν υπαλληλική ιδιότητα και λαμβάνουν επίδομα πτυχίου σε ποσοστό 10% επί του βασικού μισθού.
Ειδικότερα, τα τμήματα Κατάρτισης - Μετεκπαίδευσης απευθύνονται σε εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται στις παρακάτω τουριστικές επιχειρήσεις :
1.    Στις πάσης φύσεως ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε νυκτερινά κέντρα ψυχαγωγίας, κοσμικές ταβέρνες, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφενεία, μπαρ και σνακ-μπαρ β' τάξης και άνω και μαζικά κέντρα εστίασης (catering).
2.    Στους πρόσκαιρα άνεργους (και σε ποσοστό 20% επί του συνόλου των καταρτιζομένων κάθε τμήματος), εφόσον η διάρκεια της ανεργίας τους δεν είναι μεγαλύτερη των 6 ½ μηνών από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος (δηλαδή ανεργία από 23/5/13 έως 9/12/13).
3.    Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η φοίτηση στα τμήματα Κατάρτισης - Μετεκπαίδευσης, συζύγων και κατιόντων ξενοδόχων σε ποσοστό 15% στο σύνολο των καταρτιζομένων κάθε τμήματος υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 10, παρ. 2 του ν. 1077/80 (επίδομα - άρθρο 16, ασφάλιση - άρθρο 17)
4.    Γίνονται δεκτοί για φοίτηση με την προϋπόθεση τήρησης όλων των όρων της προκήρυξης:
α) Έλληνες πολίτες.
β) Έλληνες το γένος και υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον γνωρίζουν την Ελληνική Γλώσσα και εφόσον προσκομίσουν ισοτιμία και αντιστοιχία του τίτλου σπουδών από την Αρμόδια Ελληνική Αρχή.
 
γ) Αλλοδαποί υπήκοοι κρατών εκτός της Ε. Ε. σε ποσοστό μέχρι 20% του ανώτατου αριθμού εκπαιδευομένων ανά τμήμα (δηλ. 25x20% = 5 άτομα), εφόσον γνωρίζουν την Ελληνική Γλώσσα και προσκομίσουν ισοτιμία και αντιστοιχία του τίτλου σπουδών από την Αρμόδια Ελληνική Αρχή.

Πέραν των ανωτέρω, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν μία από τις παρακάτω ειδικότητες εργασίας:

Α. ΤΜΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
•    Θυρωρός - Θυρωρός Β' - Βοηθός Θυρωρού - Νυκτοθυρωρός
•    Εξωτερικός Θυρωρός (Dorman)
•    Τηλεφωνητής /τρια.
•    Προϊστάμενος /η Ορόφων
•    Γκρούμ
Β. ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
•    Υπάλληλος Υποδοχής
•    Βοηθός Υποδοχής
•    Υπάλληλος Τήρησης Λογαριασμών Πελατών
•    Προϊστάμενος /η Ορόφων
•    Αποθηκάριος


Γ. ΤΜΗΜΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ
•    Εστίαρχος (Maitre)
•    Υπεστίαρχος (Sous maitre)
•    Αρχισερβιτόρος (Captain)
•    Σερβιτόρος
•    Βοηθός Σερβιτόρου
•    Ταμίας - Ελεγκτής (Ταμπλίστας)
Δ. ΤΜΗΜΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑΚΗΣ Bar- Οινογνωσίας
•    Εστίαρχος (Maitre)
•    Υπεστίαρχος (Sous maitre)
•    Αρχισερβιτόρος (Captain)
•    Σερβιτόρος - Σερβιτόρος Bar
•    Μπάρμαν και Βοηθός Μπάρμαν


Ε.    ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

•    Μπουφετζής
•    Μπουφετζής Α'
•    Μάγειρας Γ'
•    Ψήστης
•    Τηγανιέρης
•    Τεχνικός Πίτσας
•    Κρεατοκόπτης

Προϋποθέσεις Φοίτησης
Οι απασχολούμενοι στις παραπάνω επιχειρήσεις και θέσεις θα πρέπει:
α. Να έχουν τριετή (3ετή) τουλάχιστον προϋπηρεσία στο επάγγελμα, η οποία να αποδεικνύεται από τα βιβλιάρια των ενσήμων τους ή ατομικό δελτίο ασφάλισης ΙΚΑ.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά την τελευταία τριετία τουλάχιστον 350 ημερομίσθια, ανεξάρτητα σε ποιο από τα τρία (3) έτη έχουν πραγματοποιηθεί ή από 100 ημερομίσθια (σύνολο 300) ανά έτος ως εξής:
• 4/11/2010 - 3/11/2011
• 4/11/2011 - 3/11/2012
• 4/11/2012 - 3/11/2013
Η προϋπηρεσία αυτή θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί κατά τον τελευταίο χρόνο της εγγραφής σε επιχείρηση της ευρείας περιοχής, στην οποία θα λειτουργήσει το τμήμα Μετεκπαίδευσης. Προκειμένου για εγγραφή στο τμήμα Κατάρτισης-Μετεκπαίδευσης Αθήνας, θα λαμβάνεται υπόψη η μόνιμη κατοικία των υποψηφίων κατά προτεραιότητα στην περιοχή της Αττικής, αποδεικνυόμενη αρμοδίως.
β.1. Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης (1ημοτικού). Ισχύει για όσους αποφοίτησαν μέχρι το 1980.
β.2. Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου 3τάξιου Γυμνασίου. Ισχύει για όσους αποφοίτησαν μετά το 1981, σύμφωνα με το Π.1 739/1.8.80.
β.3. Οι υποψήφιοι κάτοχοι των παραπάνω τίτλων από το εξωτερικό (Έλληνες, Έλληνες το γένος, αλλοδαποί) για τη συμμετοχή τους υποχρεούνται στην κατάθεση πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Β΄ από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας , καθώς και ισοτιμία και αντιστοιχία του τίτλου.
γ. Για τους πρόσκαιρα άνεργους, η διάρκεια ανεργίας από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος να μην υπερβαίνει τους 6 ½ μήνες (δηλαδή ανεργία από 23/05/13-9/12/13).
δ. Να είναι ηλικίας έως 55 ετών.
ε. Να έχουν επιλεγεί από τις Επιτροπές, οι οποίες ορίζονται σύμφωνα με το ν. 1077/80 άρθρο 14 παρ. 1

Υποβολή δικαιολογητικών
1. Όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις φοίτησης, θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά από 4 / 11 / 2013 μέχρι και 15 / 11 / 2013 και ώρα 9.00π.μ.-13.30μ.μ.
α. Αίτηση εγγραφής (Παρέχεται από την Υπηρεσία, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή στο www.mintour.edu.gr).
β. Αποδεικτικό Σπουδών (Φωτοτυπία νόμιμα επικυρωμένη).
• Οι αποφοιτήσαντες ημοτικού σχολείου μέχρι το 1980, απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Αποφοιτήσαντες από Γυμνάσιο ή Λύκειο ή εξατάξιο Γυμνάσιο θα προσκομίσουν τον τίτλο αποφοίτησης προκειμένου να μοριοδοτηθούν.
• Οι αποφοιτήσαντες 3τάξιου Γυμνασίου από το 1981 και εφεξής, απολυτήριο 3τάξιου γυμνασίου σύμφωνα με το Π.1 739/1.8.80.
γ. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (και από τις δύο όψεις) ή πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης.
δ. Όλα τα βιβλιάρια ενσήμων του Ι.Κ.Α. ή ατομικά δελτία ασφάλισης ΙΚΑ (φωτοτυπίες νόμιμα επικυρωμένες), για την απόδειξη της προϋπηρεσίας.
ε. Μία (1) φωτογραφία.
στ. Αναγγελία πρόσληψης ή κάρτα εργασίας του Ν.. 2656/53 και 763/70 (Φωτοτυπίανόμιμα επικυρωμένη) ή σύμβαση εργασίας του Π.1. 156/94 ή Υπεύθυνη δήλωση του
ν.1599/86 για την απόδειξη της ειδικότητας στο επάγγελμα.
ζ. Έλληνες, Έλληνες το γένος, αλλοδαποί με τίτλο σπουδών αποκτηθέντα στο εξωτερικό θα πρέπει να προσκομίσουν:

•    Βεβαίωση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας για την Ισοτιμία και την Αντιστοιχία του τίτλου σπουδών με αυτούς των Ελληνικών σχολείων.
Για τη χορήγηση των βεβαιώσεων αυτών αρμόδιες είναι οι κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία του Υπουργείου Παιδείας. Προκειμένου περί Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών Εξωτερικού, αρμόδιο είναι το Τμήμα Ισοτιμιών και Επαγγελματικών Δικαιωμάτων, Δ/νση κατάρτισης Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, Τ.Κ. 142 34, Ν. Ιωνία, τηλ. 210.27.09.000.
•    Επίσης θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση Ελληνομάθειας επιπέδου Β' (από το κέντρο Ελληνικής Γλώσσας - τηλ. 231.0.459574 - ή αντίστοιχο πιστοποιητικό από το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης -τηλ. 231.0.997571- ή αντίστοιχο του Διδασκαλείου της Φοιτητικής Λέσχης του Πανεπιστημίου Αθηνών - τηλ. 210.72.77.672.
•    Οι υποψήφιοι Έλληνες το γένος ή υπήκοοι χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή αλλοδαποί υπήκοοι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εφόσον διαθέτουν πιστοποιητικό γέννησης ξενόγλωσσο θα συνοδεύεται με επίσημη μετάφραση στα Ελληνικά από το Υπουργείο Εξωτερικών.
η. Πιστοποιητικά τουλάχιστον καλής γνώσης Αγγλικής, όσοι διαθέτουν, για τις ειδικότητες Λειτουργίας Υποδοχής, Εστιατοριακής Τεχνικής και Οροφοκομίας ή Γαλλικής για τις ειδικότητες Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, σύμφωνα με το συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, για την απαλλαγή από την παρακολούθηση της Ξένης γλώσσας (Αγγλικής ή Γαλλικής κατά περίπτωση).

Εάν ο υποψήφιος είναι άνεργος, τότε θα υποβληθεί και αντίγραφο της καταγγελίας σύμβασης της εργασίας του.
2.    Τα δικαιολογητικά, τα οποία θα υποβληθούν από τις / τους συζύγους ξενοδόχων και κατιόντων αυτών είναι τα παρακάτω

α. Αίτηση Εγγραφής - Στατιστικό Δελτίο (παρέχεται από την Υπηρεσία) β. Αποδεικτικό Σπουδών (φωτοτυπία νόμιμα επικυρωμένη)
γ. Βεβαίωση από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για τη διάρκεια εκμετάλλευσης του ξενοδοχείου, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 1077/80 πρέπει να υπερβαίνει την 5ετία.
δ. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας από τις δύο όψεις.
ε. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986, στην οποία να αναφέρεται ο βαθμός συγγένειας με τον έχοντα την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου και ότι τα αντίγραφα των δικαιολογητικών που υποβάλουν είναι αληθή.
στ. Μια (1) φωτογραφία

Επιλογή υποψηφίων

Η επιλογή θα διενεργηθεί από τριμελή επιτροπή όπως ορίζεται από το άρθρο 14 παρ. 1 του ν. 1077/80, σύμφωνα με τα οριζόμενα κριτήρια της υπ' αριθ. 10678 / 17 - 08 - 2007 Υπουργικής απόφασης ως εξής: Α. Ηλικία:
1.    Άνω των 55 ετών = Εκτός Διαδικασίας
2.    Από 45 ετών μέχρι και 55 ετών = 40 μόρια
3.    Από 35 ετών μέχρι και 45 ετών = 35 μόρια
4.    Μέχρι 35 ετών = 30 μόρια Β. Προϋπηρεσία:

1.    Βασικές προϋποθέσεις εισαγωγής (3ετία) = 20 μόρια
2.    Από 4ετή και μέχρι 12ετή = επιπλέον 2 μόρια για κάθε έτος προϋπηρεσίας
3.    Άνω των 12 ετών προϋπηρεσίας = επιπλέον 12 μόρια
4.    Πρόσκαιρη ανεργία = επιπλέον 5 μόρια Γ. Τίτλος Σπουδών:

1.    Υποχρεωτική Εκπαίδευση (Δημοτικό μέχρι 1980 και μετά το 1981 Γυμνάσιο) = 15 μόρια Γ' Γυμνασίου πριν από το 1980 = επιπλέον 5 μόρια
2.    Απόφοιτοι Λυκείου = 30 μόρια

Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα γίνεται κλήρωση από την οριζόμενη επιτροπή επιλογής του ν. 1077/80, ώστε ο τελικός αριθμός των εκπαιδευομένων να μην υπερβαίνει τον ανώτατο αριθμό των 25 ατόμων ανά τμήμα. Για την εκπαιδευτική περίοδο 2013 θα λειτουργήσουν στις παρακάτω πόλεις οι εξής ειδικότητες και τμήματα:
ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ-ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (2013-2014) ΑΘΗΝΑ:
Λειτουργίας Υποδοχής : 1 Εστιατορικής Τεχνικής : 2 Μαγειρικής Τέχνης : 2 Ζαχαροπλαστικής Τέχνης : 1 Οροφοκομίας : 1

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λειτουργίας Υποδοχής : 1 Εστιατορικής Τεχνικής : 1 Μαγειρικής Τέχνης : 1 Ζαχαροπλαστικής Τέχνης : 1 Οροφοκομίας : 1
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Λειτουργίας Υποδοχής : 1 Εστιατορικής Τεχνικής : 1 Μαγειρικής Τέχνης : 1 Οροφοκομίας : 1


ΡΟΔΟΣ
Ξενοδοχειακό: 1 Εστιατορικό: 1

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαιτούμενα συνοδευτικά δικαιολογητικά στις παρακάτω διευθύνσεις ή να τα αποστείλουν με ταχυμεταφορά ή συστημένη επιστολή στην αντίστοιχη εκπαιδευτική μονάδα.
1.    ΑΘΗΝΑ: Υπουργείο Τουρισμού (Κεντρική Υπηρεσία) Λ. Αμαλίας 12, τηλ. 210.3736108, 210-3736195, 210-3736391 Αθήνα.
2.    ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΕΠΑ.Σ - Μακεδονίας, Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ ΗΛΙΟΣ», Παραλία Περαίας, Τ.Κ.570 19 θεσσαλονίκη τηλ. 23920-25551.
3.    ΡΟΔΟΣ: ΕΠΑ.Σ - Ρόδου,  Ξενοδοχείο «ΟΕΡΜΑΙ», Αλεξ. Διάκου 1, Τ.Κ.85100 Ρόδος τηλ. 22410-74445-6.
4.    ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΠΑ.Σ - Ηρακλείου, Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ ΗΛΙΟΣ», Κοκκίνι Χάνι, Τ.Κ. 715 00 Ηράκλειο Κρήτης τηλ. 2810-761363.

Στα ως άνω τμήματα οι μετεκπαιδευόμενοι θα είναι από 14 έως 25 άτομα ανά τμήμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά θα τεθούν εκτός διαδικασίας επιλογής.

IV. Προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων:

Η Υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να μην υλοποιήσει τη λειτουργία τμημάτων στις πόλεις που δεν θα εξασφαλιστούν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
1.    Η πλήρης τήρηση των προϋποθέσεων και προσόντων των σχετικών διατάξεων των ν. 1077/80 και ν. 3105/2003 δηλ. ηλικία, επίπεδο σπουδών καθώς και προϋπηρεσία στο επάγγελμα την τελευταία τριετία να είναι 350 ένσημα ή από 100 ένσημα (σύνολο 300) ανά έτος την τελευταία τριετία ως εξής:

•    4/11/2010-3/11/2011
•    4/11/2011 -3/11/2012
•    4/11/2012-3/11/2013
2.    Η εξασφάλιση πρόσληψης του απαιτούμενου διδακτικού προσωπικού

Παρεχόμενη Εκπαίδευση

Τα προγράμματα της Κατάρτισης-Μετεκπαίδευσης περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική, όσο και πρακτική κατάρτιση. Η αναβάθμιση της παρεχόμενης επαγγελματικής κατάρτισης εξασφαλίζεται με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των προγραμμάτων, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη. Οι εκπαιδευτικές τεχνικές, οι οποίες θα ακολουθηθούν θα είναι επιστημονικά αποδεκτές, ενώ θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία. Βασικό μέλημα θα είναι ο ενεργός ρόλος των καταρτιζομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ωστόσο, ο βαθμός συμμετοχής θα ποικίλει ανάλογα με τους ειδικούς στόχους της διδακτικής ενότητας.

Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται στις συγκεκριμένες πόλεις και σε δομές του Υπουργείου. Οι εκπαιδευτές θα προέρχονται, κατά προτίμηση, από το Μητρώο Εκπαιδευτών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Διάρκεια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται πρωινές ή απογευματινές ώρες, ανάλογα με τις υπηρεσιακές δυνατότητες του Υπουργείου.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
1.    Διεξάγονται γραπτές εξετάσεις στο σύνολο των μαθημάτων, με εξαίρεση στα μαθήματα της Τέχνης και της ξενόγλωσσης επαγγελματικής ορολογίας, όπου πραγματοποιούνται γραπτές και προφορικές εξετάσεις.
2.    Προκειμένου ο Μετεκπαιδευόμενος να κριθεί άξιος πτυχίου, θα πρέπει να λάβει βαθμό τουλάχιστον 10 στο μάθημα της Τέχνης και της ξενόγλωσσης επαγγελματικής ορολογίας, με άριστα το 20, και να συγκεντρώνει ανεξάρτητα από τη βαθμολογία του στα άλλα μαθήματα, Γενικό Μέσο Όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 10.
3.    Σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 3 του ν.3766 / 1.7.2009 (ΦΕΚ102) απαλλάσσονται από τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας οι μετεκπαιδευόμενοι οι οποίοι διαθέτουν πιστοποιητικό καλής γνώσης αυτής, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
4.    Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά και διαρκούν από 2 έως 4 ώρες ημερησίως.
5.    Το σύνολο των δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 51 ώρες (34 δικαιολογημένες και 17 αδικαιολόγητες). Για να θεωρηθεί μια απουσία ως δικαιολογημένη θα πρέπει να υπάρχει επίσημο δικαιολογητικό από κρατικό φορέα. Αν ο μετεκπαιδευόμενος υπερβεί το όριο των δικαιολογημένων και αδικαιολογήτων απουσιών υποχρεούται να επαναλάβει εξ' ολοκλήρου τα μαθήματα κατά την αμέσως επόμενη σχολική περίοδο.

Διδασκόμενα μαθήματα:

Α. Τμήμα Λειτουργίας Υποδοχής

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΏΡΕΣ

ΘΕΩΡΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΣΥΝΟΛΟ

Ξενοδοχειακή   Τεχνική   - Μηχανογράφηση Υποδοχής

88

32

120

Εργασιακές και Ανθρώπινες Σχέσεις

20

 

20

Υγιεινή - Ασφάλεια Εργαζομένων

22

 

22

Τουριστική Γεωγραφία

20

 

20

Αγγλικά - Ξενόγλωσση Επαγγελματική Ορολογία

122

 

122

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

304

Τμήμα Μηχανογράφησης Υποδοχής

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΏΡΕΣ

ΘΕΩΡΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΣΥΝΟΛΟ

Μηχανογράφηση Υποδοχής

72

48

120

Εργασιακές και Ανθρώπινες Σχέσεις

20

 

20

Υγιεινή - Ασφάλεια Εργαζομένων

22

 

22

Τουριστική Γεωγραφία

20

 

20

Αγγλικά - Ξενόγλωσση Επαγγελματική Ορολογία

122

 

122

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

304

 Γ. Τμήμα Εστιατοριακής Τεχνικής

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΏΡΕΣ

ΘΕΩΡΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΣΥΝΟΛΟ

Εστιατοριακή Τεχνική-Στοιχεία Bar & Οινογνωσίας

79

41

120

Εργασιακές και Ανθρώπινες Σχέσεις

20

 

20

Υγιεινή - Ασφάλεια Εργαζομένων

22

 

22

Τουριστική Γεωγραφία

20

 

20

Αγγλικά - Ξενόγλωσση Επαγγελματική Ορολογία

122

 

122

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

304

Τμήμα Εστιατοριακής, Bar - Οινογνωσίας

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΏΡΕΣ

ΘΕΩΡΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΣΥΝΟΛΟ

Εστιατοριακή Τεχνική - Bar & Οινογνωσία

79

41

120

Εργασιακές και Ανθρώπινες Σχέσεις

20

 

20

Υγιεινή - Ασφάλεια Εργαζομένων

22

 

22

Τουριστική Γεωγραφία

20

 

20

Αγγλικά - Ξενόγλωσση Επαγγελματική Ορολογία

122

 

122

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

304

 

 Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΏΡΕΣ

ΘΕΩΡΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΣΥΝΟΛΟ

Μαγειρική Τέχνη

74

42

116

Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

24

 

24

Εργασιακές και Ανθρώπινες Σχέσεις

20

 

20

Υγιεινή - Ασφάλεια Εργαζομένων

22

 

22

Γαλλικά - Ξενόγλωσση Επαγγελματική Ορολογία

122

 

122

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

304

. Τμήμα Μαζικής Παραγωγής Φαγητών

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΏΡΕΣ

ΘΕΩΡΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΣΥΝΟΛΟ

Μαγειρική Τέχνη - Μαζική Παραγωγή Φαγητών

74

42

116

Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

24

 

24

Εργασιακές και Ανθρώπινες Σχέσεις

20

 

20

Υγιεινή - Ασφάλεια Εργαζομένων

22

 

22

Γαλλικά - Ξενόγλωσση Επαγγελματική Ορολογία

122

 

122

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

304

 Τμήμα Οροφοκομίας

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΏΡΕΣ

ΘΕΩΡΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΣΥΝΟΛΟ

Οροφοκομία

97

19

116

Στοιχεία Ξενοδοχειακής Τεχνικής

24

 

24

Εργασιακές και Ανθρώπινες Σχέσεις

20

 

20

Υγιεινή - Ασφάλεια Εργαζομένων

22

 

22

Αγγλικά - Ξενόγλωσση Επαγγελματική Ορολογία

122

 

122

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

304

 

Τμήμα Ζαχαροπλαστικής τέχνης

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΏΡΕΣ

ΘΕΩΡΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΣΥΝΟΛΟ

Ζαχαροπλαστική Τέχνη

74

42

116

Στοιχεία Μαγειρικής Τέχνης

24

 

24

Εργασιακές και Ανθρώπινες Σχέσεις

20

 

20

Υγιεινή - Ασφάλεια Εργαζομένων

22

 

22

Γαλλικά - Ξενόγλωσση Επαγγελματική Ορολογία

122

 

122

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

304

 Αποχή από την Εργασία

Οι Μετεκπαιδευόμενοι ανεξάρτητα με το αν συμπίπτει το ωράριο εργασίας τους με το ωράριο κατάρτισης, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 1077/1980 δικαιούνται να απέχουν από την εργασία τους για χρονικό διάστημα ίσο με το χρονικό διάστημα, το οποίο απαιτείται για την ημερήσια κατάρτισή τους. Ο χρόνος της ημερήσιας κατάρτισης θεωρείται ως χρόνος εργασίας.
Για την παραπάνω αποχή του Μετεκπαιδευομένου από την εργασία του περικόπτονται από τον εργοδότη του και οι αντίστοιχες αποδοχές του.
Η περικοπή των αποδοχών δε συνεπάγεται και μεταβολή των ασφαλιστικών και λοιπών υποχρεώσεων του εργοδότη προς τον εργαζόμενο.


Επιδόματα μετεκπαιδευομένων

Για κάθε ώρα φοίτησης, ο Μετεκπαιδευόμενος δικαιούται ωριαίο επίδομα εκπαίδευσης, που καθορίζεται από τον Ο.Α.Ε.Δ. και καταβάλλεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1077/1980. Ανάλογα με την εργασιακή κατάσταση των Μετεκπαιδευομένων διαμορφώνονται οι παρακάτω τρεις (3) κατηγορίες:
1.    Μετεκπαιδευόμενοι εργαζόμενοι: Λαμβάνουν μόνο το ωριαίο επίδομα χωρίς να ασφαλίζονται στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα.
2.    Μετεκπαιδευόμενοι άνεργοι: Λαμβάνουν το ωριαίο επίδομα και ασφαλίζονται στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα.
3.    Μετεκπαιδευόμενοι άνεργοι επιδοτούμενοι μόνο από τον Ο.Α.Ε.Δ.: Τους καταβάλλεται επίδομα ίσο προς το επίδομα, το οποίο θα ελάμβαναν από το Ταμείο Ανεργίας, εφόσον παρακολουθούν ανελλιπώς τα μαθήματα, ενώ ασφαλίζονται στον αρμόδιο φορέα.

Χρόνος υποβολής δικαιολογητικών

Η υποβολή των αιτήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσιάζει το ΄΄δικαιολογητικα΄΄ αποκλειστικά θα πραγματοποιηθεί από την 4η Νοεμβρίου μέχρι 15η Νοεμβρίου 2013. Η προστασία των μισθωτών αρχίζει από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Νόμου 1836/1989.Οι αιτήσεις οι οποίες θα υποβληθούν εκπρόθεσμα ή θα συνοδεύονται από ελλιπή δικαιολογητικά θα απορρίπτονται.

Δημοσιότητα

Τα αποτελέσματα επιλογής των υποψηφίων θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου ως εξής:

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού (www.mmtour.edu.gr), επίσης θα αναρτηθούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου καθώς και σε όλες τις Εκπαιδευτικές Μονάδες της Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, και θα δίδονται πληροφορίες στα αναγραφόμενα τηλέφωνα του παρόντος κατά την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου 2013.

ρεπορταζ:dikaiologitika.gr