Οικονομία

Αιτήσεις για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο δήμο Ρήγα Φεραίου

Αιτήσεις για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο δήμο Ρήγα Φεραίου Αιτήσεις για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο δήμο Ρήγα Φεραίου
Αιτήσεις για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο δήμο Ρήγα Φεραίου Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια για την κοινωνική επιχειρηματικότητα που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικά σχέδια για την Απασχόληση» (ΤΟΠΣΑ).

Στόχος των σεμιναρίων για την κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι οι καταρτιζόμενοι να συστήσουν, είτε ένα συνεταιρισμό, είτε δικές τους επιχειρηματικές μονάδες.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου εντάχθηκε στην αναπτυξιακή σύμπραξη της «Συμπολιτείας Απασχόλησης» που στοχεύει στην προώθηση στην απασχόλησης ανέργων. Μέσα από την κατάλληλη επιμόρφωση που θα λάβουν οι συμμετέχοντες, θα μπορέσουν να στραφούν στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, σε δράσεις δηλαδή που θα συνδυάζουν την εργασία με την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.

Για το Δήμο Ρήγα Φεραίου έχουν επιλεγεί δύο τομείς δράσης  ο ένας εκ των οποίων έχει σχέση και με την κοινωνικοοικονομική θέση της περιοχής.

Πιο αναλυτικά η πρώτη κατηγορία είναι «Κατάρτιση σε τεχνικές Βιολογικής και Οικολογικής Γεωργίας» και η δεύτερη κατηγορία αφορά την «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε επωφελούμενους του Δήμου Ρήγα Φεραίου».

Οι ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής ανέρχονται στις 88 για τον καθένα, ενώ θα χορηγείται και ένα εκπαιδευτικό επίδομα που αντιστοιχεί σε πέντε ευρώ ανά ώρα.

Οι θέσεις για τους καταρτιζόμενους  στο Δήμο, ανέρχονται στις 25 και οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2425350209.

Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις του έργου έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι που είναι άνεργοι και εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ αγρότες με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2011.