Οικονομία

Τριμερής για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ηλεκτρολόγων

Τριμερής για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ηλεκτρολόγων
«Να υπογραφούν, όσο το δυνατόν, περισσότερες και πιο ισχυρές συλλογικές συμβάσεις» στοχεύει το υπουργείο Εργασίας, μετά την τριμερή συνάντηση για τη συλλογική σύμβαση εργασίας των ηλεκτρολόγων.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδος Αλέξανδρο Φλέγγα και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών, Εγκαταστατών, Συντηρητών, Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ) (εργοδοτικής οργάνωσης) Γεώργιο Βλασσόπουλο.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, που υπεγράφη, στις 20 Φεβρουαρίου 2018, μεταξύ των μερών και το αίτημα τόσο των εργοδοτών (βιοτέχνες, εγκαταστάτες, συντηρητές ανελκυστήρων) όσο και των εργαζομένων (ηλεκτρολόγων) να κηρυχθεί αυτή υποχρεωτική.

Από τη μεριά του υπουργείου, χαιρετίστηκε η υπογραφή μίας ακόμη συλλογικής σύμβασης εργασίας και τονίστηκε ότι η επεκτασιμότητα και η υποχρεωτικότητα έχουν ήδη νομοθετηθεί για την εφαρμογή τους από τον Αύγουστο του 2018, μετά το τέλος της μνημονιακής περιόδου. Παράλληλα, θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ενημέρωσης των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), έτσι ώστε να ελέγχεται συστηματικά η εφαρμογή του άρθρου 4 της ΣΣΕ (περί υποχρεωτικότητας του κινητού συνεργείου συντήρησης).

Το υπουργείο επισημαίνει ότι εργάζεται, σεβόμενο πάντα τη συλλογική αυτονομία, για να υπογραφούν, όσο το δυνατόν, περισσότερες και πιο ισχυρές συλλογικές συμβάσεις, για να κανονικοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά εργασίας.